Jansen & de Bont verlichting

Jansen-en-de-Bont-pendant

Twee industrieel ontwerpers; Jansen & de Bont hebben iets nieuws bedacht. Super eigentijdse  verlichting voor in de keuken met sensoren……zonder knopjes dus. Met één hand beweeg je het licht van de ene kant naar de andere.

 Wat is Jansen & de Bont verlichting?

Wat Jansen & de Bont zelf betreft is dit de nieuwe standaard in keukenverlichting. Er zijn verschillende modellen voor op de wand of aan het plafond.

Alle lichtobjecten die voorzien zijn van de Gesture Control (GC) Premium bediening hebben slimme sensoren over de hele lengte. En bieden de mogelijkheid de breedte en positie van de lichtbundel aan te passen.

Heeft u het licht niet over de hele lengte van de lamp nodig maar alleen daar waar u aan het werk bent? Of waar je een recept aan het lezen bent? Met uw hand sleep je simpel de lichtbundel naar de gewenste plaats. U kunt de verlichting ook aan- en uitzetten met een simpel handgebaar.

 Ontstaan Jansen & de Bont

Matthijs Jansen & Jorg de Bont houden zich sinds 2014 bezig met het maken  van unieke lichtobjecten. Ze zijn mooi qua design maar ook zeer innovatief. Jansen en de Bont, beiden opgeleid als industrieel vormgever aan de Technische Universiteit in lichtstad Eindhoven, hebben hun passie voor verlichting vertaald naar innovatieve verlichtingsproducten. Met hun vormgeving passen deze producten naadloos in de hedendaagse woning. Maar ook qua bediening geven ze een extra touch.

 Duurzaamheid centraal

Bij de producten van Jansen & de Bont voor in de keuken is niet alleen gebruik gemaakt van hightech snufjes, maar ook rekening gehouden met ons milieu. Alle onderdelen van de lichtobjecten van Jansen & de Bont worden in Nederland ontwikkeld en geproduceerd. Hierdoor is er optimale controle over kwaliteit en wordt de CO2 uitstoot door internationaal transport tot een minimum gereduceerd.

Alle Jansen & de Bont producten maken gebruik van de energie­zuinige led-technologie. Hiermee bespaar je al snel 50 tot 70 % stroom ten opzichte van normale verlichting. Daarnaast zijn alle producten volledig recyclebaar. Zo wordt oer-Hollands design gecombineerd met oog voor de leefomgeving.

Stijlvolle oplossingen

De ontwerpen van de Jansen & de Bont lampen zijn herkenbaar. Een strakke vorm met herkenbare stijlelementen. Jansen & de Bont beschikt over een drietal lichtobjecten en biedt daarmee een stijlvolle oplossing voor iedere keuken: aan de wand (Wall), boven de bar of eettafel (Pendant), of ingebouwd in een stijlvolle planchet (Shelf).

Shelf Jansen & de Bont

De Shelf van Jansen & de Bont is een stijlvolle planchet. En – net zoals in alle producten van dit merk – voorzien van geïntegreerde gebaar gestuurde led-verlichting.

Met name voor de moderne keuken, die veelal ruimte is vormgegeven, is dit de perfecte oplossing.

Door het gebruik van bovenkasten kan de ruimtelijkheid namelijk verloren gaan. In deze situatie is de Shelf de perfecte oplossing. Het minimalistisch ontwerp vormt een mooi silhouet aan de muur. Daarnaast biedt de Shelf van Jansen & de Bont het optimale licht op je werkblad doordat je het licht kan verplaatsen.

Heb je geen functioneel licht meer nodig op het werkblad? Dan schakel je met een simpel gebaar over naar de sfeerverlichting aan de bovenzijde van de Shelf. Je persoonlijke touch geven aan de ruimte? Een kleur instellen kan ook!

Naast de standaard uitvoering GC (Gesture Control) is de Shelf ook verkrijgbaar in een premium variant (GC Premium).Jansen-en-de-Bont-Shelf

Wall Jansen & de Bont

Valt je keuze wel op bovenkasten of wil je je keuken voorzien van een strakke wandverlichting dan is de Wall de beste optie. Deze wandlamp biedt je niet de mogelijkheid om er producten op te plaatsen, maar heeft wel een mooie, strakke vormgeving. Zeker in de moderne keuken of een design keuken past dit wat ons betreft goed!

Pendant Jansen & de Bont

Natuurlijk wil je bij de Shelf of Wall bijpassende verlichting in dezelfde finish en styling boven je bar, kookeiland of keukentafel. Kies dan voor de Pendant van Jansen & de Bont. Deze hanglamp kent dezelfde functies als de eerder genoemde producten en combineert hier prachtig mee.

Conclusie

De consequent doorgevoerde strakke vormgeving, de kleurstelling en de herkenbare stijlelementen, maakt dat je met een combinatie van meerdere Jansen & de Bont producten een mooie eenheid kunt creëren in je keukenverlichting. Wat ons betreft is de keukenverlichting van Jansen & de Bont een mooie toevoeging aan de bestaande verlichtingsmogelijkheden!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel