Keramische kookplaat met aanraakbediening

whirlpool cooktop

We kennen allemaal de keramische kookplaat: een kookplaat die gebruik maakt van een gloeispiraal om eten op te warmen. Er is nauwelijks een keramische kookplaat die geen gebruik maakt van tiptoetsen om het kookvermogen in te stellen. Toch is die aanraakbediening nog maar kinderspel bij wat gepresenteerd werd tijdens de Consumer Electronic Show (CES). Daar toonde Whirlpool een keramische kookplaat met aanraakbediening.

Whirlpool kookplaat

Whirlpool presenteerde de keramische kookplaat met als een concept. De keramische kookplaat is dus nog niet echt te koop. In plaats daarvan wil het merk laten zien hoe de keuken van de toekomst eruit zou kunnen zien. En hoewel de echte realisatie van de kookplaat misschien nog wel even op zich laat wachten, kunnen we wel zien in welke richting Whirlpool denkt: we gaan toe naar een interactieve keuken waarin je niet alleen gemakkelijk recepten kunt downloaden, maar waarin je ook onbeperkt online kunt zijn. Hoewel dat steeds minder als een zegen wordt ervaren…

Keramische kookplaat met aanraakbediening

Het concept van Whirlpools keramische kookplaat is heel eenvoudig. De Interactive Cooktop, zoals het product heet, verandert in een gigantisch aanraakscherm waarop je kunt koken, surfen, bellen en twitteren. Koken 2.0 dus, waarbij je én kookt en muziek luistert vanaf je kookplaat én mailt.
Klinkt leuk en is misschien voor geeks interessant. Maar wij vinden het even goed geweest. Nu de laptop uit en lekker weekend houden met een analoge kookplaat!

 

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel