Ook keukenfabrikant Franke komt met downdraft

Franke_Downdraft

De redactie van KeukenErvaringen.nl kreeg twee weken geleden een mailtje: Franken Kitchen Systems, onder consumenten beter bekend als gewoon Franke, introduceert z’n eigen downdraft afzuigkap. Gewoonlijk passen we wel op met de promotie van dergelijke producten, want daar is deze blog niet voor bedoeld. In dit artikel promoten we Franke’s downdraft dan ook niet. We bespreken wel even twee interessante functies van de downdraft.

Franke downdraft

De downdraft van Franke wordt met aardig wat tamtam aangekondigd. Een naam is echter nergens te bekennen en we krijgen het idee dat het de eerste downdraft van Franke is. Natuurlijk wordt zo’n product dan met trots aangekondigd. Niettemin is Franke zeker niet de eerste die met een downdraft komt. Het persbericht geeft aan dat de afzuigkap zich volledig in het aanrechtblad terugtrekt wanneer hij niet wordt gebruikt. Dat doen de meeste downdrafts, dus daarin is het product niet uniek.

Franke downdraft: hoog vermogen

Wel redelijk uniek is het hoge vermogen dat de downdraft levert. Bij minimaal vermogen wordt 263 m3 per uur weggezogen en bij hoog vermogen 565 m3 per uur. De downdraft heeft echter nog een intensieve stand die zelfs 725 m3 per uur kan afzuigen. Daarmee laat de downdraft veel andere downdrafts en gewone afzuigkappen achter zich. Wat wel ontbreekt is een actief koolstoffilter, iets wat veel andere afzuigkappen dan wel weer hebben…
Ook leuk: alle functies zijn te bedienen via de aanraakbediening aan de bovenzijde van de afzuigkap.

Luchtafvoer en circulatie

Het persbericht vermeldt verder dat je kunt kiezen uit geïntegreerde of externe ventilator. Beide uitvoeringen kunnen gebruikt worden voor zowel luchtafvoer als circulatie. Dat is iets wat we eigenlijk nog niet veel gezien hebben. De circulatiestand vormt een handige oplossing voor energiezuinige huizen. De circulatie zorgt voor een ventilatiesysteem met gefilterde lucht, waardoor er geen warmteverlies plaatsvindt. Ideaal: je kunt de afzuigkap dus bijna als volwaardig luchtzuiveringssyteem gebruiken.

 

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel