Keukenideeën en keukeninspiratie via internet

Keukenideeën-en-keukeninspiratie-via-internet

Internet wordt steeds populairder. Dat is natuurlijk een flinke open deur, maar toch is internet ook in 2014 nog niet in alle sectoren doorgedrongen. Natuurlijk zoeken steeds meer consumenten via internet naar productinformatie, maar dat betekent nog niet dat winkels daar goed mee omgaan. Dat is ook zo met de keukensector. Toch presenteren steeds meer keukenzaken zich steeds beter via internet. Eén van de keukenzaken die we bijvoorbeeld regelmatig op Marktplaats tegenkomen is Ardi keukens uit Sint-Annaland. Slim bekeken, volgens het onderzoek van Qudata.

Keuken zoeken via internet

Een keuken kopen via internet? Dat zullen de meeste consumenten niet zo snel doen. Maar voor ze een keuken kopen, zoeken ze zich wel suf via internet om zich te oriënteren en om te kijken waar ze de goedkoopste of beste keuken kunnen vinden. Natuurlijk ontbreken ook de bezoekjes aan reviewsites niet: je wilt immers graag horen of die ene keukenzaak wel waarmaakt wat wordt beloofd…
De eerste stop van veel consumenten is bij een zoekmachine, zoals Google. Van alle consumenten die in het onderzoek werden ondervraagd, zoekt 62% via zoekmachines naar keukenapparatuur. Ze zoeken echter stukken minder naar keukens: dat is maar 43%. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat je via internet gemakkelijker keukenapparatuur koopt dan een keuken.

Keuken? Vergelijkingssite…

Het tweede adres waar consumenten graag naartoe gaan wanneer ze zich oriënteren op een keuken is een vergelijkingssite, zoals Prijsvergelijk.nl of Beslist.nl. Die websites zijn primair in het leven geroepen om een prijsvergelijking te bieden. Je ziet in één oogopslag waar je het goedkoopst slaagt. Nu is dat met keukens lastig: elke zaak heeft zijn eigen keukens en de ene keuken is de andere niet. Uiteindelijk ervaar je dan ook dat een vergelijkingssite niet een heel goed adres is wanneer je een keuken wilt. Voor keukenapparaten zijn die sites dan wel weer handig.
Maar let op: soms slaag je nog steeds goedkoper door de keukenapparatuur gewoon bij de keukenzaak te kopen. En met je garantie zit het dan ook vaak wel goed.

Website van keukenzaak

Na de zoekmachines en de vergelijkingssites volgen de webwinkels van keukenzaken. Daarop staat immers de keuken die je echt zoekt. Bovendien bevindt de keukenzaak echt in je buurt, terwijl je dat bij een webwinkel maar moet afwachten. Vaak weten consumenten ook wel ongeveer waar ze hun keuken willen kopen. En als ze dat niet wisten, dan zijn ze dat wel via een vergelijkingssite of reviewwebsite, zoals Qasa.nl Fok.nl of Tros Radar te weten gekomen.
Mocht de keukenzaak niet overtuigen of geen uitkomst bieden, dan kunnen ze altijd nog verder kijken…

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel