Keukenkraan ‘Pivot’ van Dornbracht draait 360 graden

Dornbracht-kraan-Pivot

Als sinds jaar en dag zijn wij, consumenten, gewend aan keukenkranen die achterop het aanrechtblad zijn geplaatst en die uitkomen boven de spoelbak. De keukenkranen kunnen naar links en rechts, en in een uitzonderlijk geval heel ver naar links en rechts, draaien. Daarmee zijn de mogelijkheden dan zo goed als op, tenzij je kiest voor een keukenkraan met douchekop. Het merk Dornbracht bedacht een oplossing: een keukenkraan die 360° kan draaien.

Pivot keukenkraan: flexibel

De Pivot-keukenkraan, zoals de nieuwe kraan gedoopt is, bestaat uit een voet die op het aanrechtblad geplaatst is. Tot zover is de keukenkraan een gewone, traditionele kraan. Het verschil zit ‘m echter in de uitloop: die loopt verticaal en is voorzien van een tweede uitloop die daar bovenop is geplaatst. De voet en de koppeling tussen de eerste en tweede uitloop kunnen draaien. Daardoor kun je de kraan 360° laten draaien, zodat je een flink gebied binnen het bereik van de uitloop kunt besproeien. Tegelijkertijd werkt de tweede uitloop als een soort verlengstuk, waardoor je veel meer kunt en veel verder komt dan met een gewone kraan.

Dornbracht-kraan-360-graden

Ideale kraan voor kookeilanden

Dankzij het innovatieve ontwerp is de Pivot uitermate geschikt voor kookeilanden. Je kunt de kraan immers midden op je kookeiland bevestigen, waarna hij een flink oppervlak kan bestrijken. Wanneer we uitgaan van een redelijk traditionele indeling van het kookeiland, met de spoelbak aan de ene kant en de kookplaat aan de andere, kan een strategische plaatsing van de kraan ervoor zorgen dat je water in je aanrechtbak én in de pannen op het vuur kan laten lopen. Handig!

Toepassing van de kraan

Wat ons betreft is de kraan dan ook goed op z’n plek op een kookeiland. In een traditionele wandkeuken zien we ook wel mogelijkheden, maar daar komt de kraan toch minder tot z’n recht.
We zijn wel benieuwd hoe hij werkt: het zal wat stuurmanskunst vragen om de kraan zo te draaien dat hij precies datgene besproeit wat je wilt besproeien. Nu maar hopen dat-ie ook geïsoleerd is, anders is er geen land mee te bezeilen…

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel