Keukentrends van 2013

Trends in keukens

Het einde van 2012 komt al weer in zicht. Net gewend aan de keukentrends van dit jaar, kunnen we ons voorbereiden op de trends voor het komende jaar. Die beloven ons veel technische innovaties. Op het gebied van interieur zien we echter vooral aanpassing en doorontwikkeling van bestaande trends. KeukenErvaringen.nl zet ze op een rijtje.

Technologische trends voor 2013

Aan de technologische trends voor 2013 besteden we in een ander artikel meer aandacht. Wat we al wel hebben geconstateerd is dat betonnen werkbladen een nieuwe trend vormen. Daarnaast gaat design een belangrijke rol spelen in het keukenblok. We zien de verweving van gaspitten en afzuigkappen naderbij komen…

Hout, ijzer en andere vintagematerialen in de keuken

Retro en vintage zijn al een tijdje hip. Keukenfabrikanten haken daar grif op in en produceerden eerder al keukens van hout of met een houtuitstraling. Hoewel het gebruik van steigerhout vooral een randverschijnsel lijkt dat niet door iedereen wordt opgepikt, zien we wel dat ook steigerhouten keukens een plekje veroveren in keukenland. Bovendien worden keukens uitgerust met vintagematerialen en retro-elementen. Die kun je zelf natuurlijk naar hartenlust aanvullen met accessoires, zoals weegschalen, potten en zelfs aluminium krukken. Door te suggereren dat je een doorleefde keuken hebt, kun je een hele authentieke sfeer creëren.

Opvallende kleuren in de keuken

Tegenover ‘vintage’ en ‘doorleving’ staan ‘strak’ en ‘modern’. Veel keukens worden voorzien van kleurrijke accenten, waardoor ze veel opvallender worden. Vooral strakke, moderne keukens kunnen opknappen van het gebruik van felrood, -groen of –geel. In combinatie met hoogglanslakken kan dat nog eens versterkt worden. Wij denken dat vooral de modernere huishoudens gebruik gaan maken van steunkleuren en kleuraccenten. Daardoor kunnen ze ook nog eens extra karakter krijgen.

Benieuwd naar de keukentrends voor 2016?

Openheid in de keuken

De ‘open keuken’ is niet nieuw. Wel nieuw is openheid in de keuken. Concreet betekent dit dat we niet langer tegen gesloten kastjes aan zitten te kijken, maar dat keukens steeds meer hoeken en gaten krijgen. Ideaal voor het opbergen van je potten, servies en kookboeken.
Een andere mogelijkheid van de openheid in de keuken is het creëren van sfeer: door op de juiste plekken sfeerartikelen en woonaccessoires neer te leggen, maak je van je keuken een echte leefruimte.

Nog minder handgrepen

Greeploze frontjes zijn al een tijdje in. Wel zien we dat keukens steeds greeplozer worden en dat ook greeploze keukenkastjes nog ruimte bieden voor innovatie. Er worden nieuwe sierlijsten, frontjes en handgrepen ontwikkeld, waardoor de keukens een nog strakkere uitstraling krijgen. Door de juiste mix en match met accessoires voorkom je dat je een klinische keuken krijgt, terwijl je toch een strakke look creëert.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel