Keukentrends voorjaar 2014

Retro-Vintage-keuken

We kunnen er wel over blijven schrijven: keukentrends. Hadden we keukentrends voor 2013 nog niet gehad, stond 2014 al weer voor de deur. En alsof dat niet genoeg is, komen de designers nu met de keukentrends voor het voorjaar van 2014 op de proppen. Ons advies: wees er snel bij, want voor je het weet is het voorjaar om…

Voor de keukentrends van 2016 kijkt u hier

Texturen

Eén van de redactieleden van KeukenErvaringen.nl werkt als vertaler voor een bedrijf in tegels. Hij had het dus al zien aankomen: texturen. Het gebruik van textuur in het hele huis begint in te raken. De keuken mag dan zeker niet ontbreken. Helemaal niet nu de dagen langer worden en de zonkracht dus sterker wordt én de zon langer blijft schijnen. Kies voor marmer, glas, spiegels en beton in je keuken voor verschillende reflecties en sferen.
O ja, behang in de keuken is niet erg praktisch, maar het behang met 3D-textuur wordt ook populair. Mark my words…

Pasteltinten

Waren eerst de felle kleuren aardig populair, we komen nu ook weg met pasteltinten. Dat zagen we natuurlijk al in de modewereld, maar in de keuken mag het nu ook. Een pastelkeuken staat garant voor een tijdloze en ontspannende ambiance. En gebruik pastelkleuren om accentwanden te maken of om je keuken eruit te laten springen.

Metalen

Geen tijd, zin of kans om je keuken radicaal op de schop te nemen? Doe ’t dan met accessoires. ‘Gemanipuleerde’ metalen, zoals koper, nikkel en tin gaan helemaal terugkomen en door accessoires in deze stijl in je keuken te plaatsen, doe je helemaal mee..

Geometrische keuken en hout

Door te kiezen voor opvallende geometrische patronen die de symmetrie van bloemblaadjes en vogelveren oproepen, maak je je keuken interessant en opwindend terwijl de terugkerende geometrie ook voor een soort rust zorgt.
Wil je liever rust in de keuken en terug naar de natuur? Dan kom je met hout een heel eind. Kies voor deuren en laden van natuurlijk hout: het levert je gegarandeerd een down to earth-ervaring op.

De vintage keuken

Ten slotte is vintage ook nog steeds enorm populair. Ga voor vintage en bepaal zelf in welke stijl je je keuken wilt hebben, als-ie maar vintage is. Een keuken uit 1800 (met de gemakken van nu)? Geen probleem! Liever 1960? Kan ook!
Er wordt zelfs geopperd om maar een hele oude showroomkeuken te kopen: dan heb je alles wat je maar wilt in één koop. We zijn er geen fan van, maar alles mag. En zolang de keuken niet te antiek is, zal-ie best betaalbaar zijn!

 

 

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel