Kinderbeveiliging op de Bosch-kookplaat

Eén van de redenen waarom consumenten op internet vaak zoeken naar een Bosch-fornuis is omdat Bosch fornuizen voorziet van een kinderbeveiliging. Die kinderbeveiliging zit op de Bosch-kookplaat en moet voorkomen dat kleine kinderen gevaarlijke capriolen uithalen. Maar hoe werkt die kinderbeveiliging op de Bosch-kookplaat?

Bosch: kinderbeveiliging

Bosch presenteert zijn producten, zoals wasmachines en kookplaten, al jaren als kindvriendelijk. Speciaal voor gezinnen introduceerde het merk een kinderbeveiliging. Doel van de kinderbeveiliging is om ongelukken en andere ongewenste situaties te voorkomen. Wanneer een kind een Bosch-wasmachine zomaar zou kunnen openen, zou dat op z’n minst tot hindernissen en in het ergste geval tot overstromingen en ongelukken kunnen leiden.
Dat geldt ook voor de Bosch-kookplaat: wanneer een kind de knopjes zou kunnen indrukken en de kookplaat kunnen activeren, zou dat in brandwonden en zelfs tot woningbranden kunnen resulteren. Dat wil je niet. Daarom heeft Bosch kinderbeveiliging bedacht.
Op de Bosch-kookplaat is dit een symbool in de vorm van een sleutel. Wanneer het sleuteltje zichtbaar is, is de kookplaat vergrendeld. Kinderen kunnen dan overal aanzitten zonder dat er iets wordt geactiveerd.

Bosch kinderbeveiliging inschakelen/uitschakelen

Veel keramische kookplaten en inductiekookplaten van Bosch zijn uitgerust met de kinderbeveiliging, door Bosch zelf ‘kinderslot’ genoemd. Standaard is deze kinderbeveiliging geactiveerd, zodat een kind niet zomaar de kookplaat kan activeren. Wil je dus eten gaan koken, dan moet je eerst de kinderbeveiliging uitschakelen. Dit kan op twee manieren (afhankelijk van het model):

  • Druk de startknop ongeveer 5 seconden in tot het lampje uitgaat;
  • Druk de toets met het sleuteltje enkele seconden (3-5) in tot je een piepje hoort.

Bosch fornuis: gebruikershandleiding

Op internet komen veel vragen voor over de kinderbeveiliging. Veel mensen weten niet precies hoe ze het kinderslot moeten deactiveren. Zoals we hierboven schreven, valt dat eenvoudig op te lossen. Heb je nog steeds vragen hierover na het lezen van het artikel? Bezoek de showroom of neem vrijblijvend contact op.
Een ander veelvoorkomend probleem is echter dat veel consumenten niet weten waar ze de Bosch-gebruikershandleiding moeten vinden. Daarom plaatsen we hier wat links naar handleidingen voor Bosch-fornuizen.

Klik op de links om de websites te bezoeken:

Gebruikershandleiding Bosch inductiekookplaat

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel