Kleur in de gootsteen: koperen kranen en zwarte spoelbakken

Donkere-spoelbak-met-koperen-kraan

Steeds vaker laten we de roestvast staal (rvs) kleur links liggen en kiezen een kraan en spoelbak die past in het kleurenpalet van de keuken. Een goede keus, want met een gekleurde gootsteen en kraan voer je de gewenste sfeer door tot in de puntjes. Een gewone keuken krijgt ineens die stijlvolle uitstraling.

Geliefd zijn onder meer de robuuste zwarte kranen en spoelbakken. Of wat denk je van een koperkleurige of gouden kraan? Mogelijkheden genoeg, zelfs de kokendwaterkraan is in kleur verkrijgbaar.

Stem de kleur af op het aanrechtblad

Welke kleur past in jouw droomkeuken? Voor een rustig ogend geheel stem je de kleur van de spoelbak af op de kleuren in de keuken. Laat jouw donkere aanrechtblad naadloos overlopen in een mat zwarte spoelbak met dito kraan. Perfect voor een industriële keuken. Ook de kleuren donkerbruin en grijs zijn verkrijgbaar en geven hetzelfde stoere effect.

Prachtig is ook een koperkleurige of zelfs een gouden kraan. In combinatie met een donkere keuken geeft dit een stijlvolle en chique look. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de kraan er juist uit te laten springen. Voor een moderne stijl plaats je bijvoorbeeld een glanzend zwarte kraan in een overheersend witte keuken.

Wat zijn de nadelen van gekleurde kranen?

Belangrijk om bij stil te staan is de trendgevoeligheid van zwarte en gekleurde kranen en spoelbakken. Die gouden kraan is een aanwinst voor je keuken, maar vind je dat over 10 jaar nog steeds? Een ander nadeel van donkere spoelbakken en kranen is de zichtbaarheid van kalkaanslag. In een regio met hard water blijft al snel kalkaanslag achter. In een donkere spoelbak valt dit aanzienlijk meer op.

Materiaal en kwaliteit van gekleurde kranen en spoelbakken

Gekleurde kranen worden vaak uitgevoerd in messing of RVS met daaroverheen een kleurcoating. Ook de gekleurde spoelbakken zijn vaak van RVS met kleurcoating, maar zijn ook verkrijgbaar in bijvoorbeeld composiet. Bij bekende merken zoals Reginox, Dekker, Franke of Caressi zit je over het algemeen wel safe wat de kwaliteit betreft. Zij hebben een groot assortiment kranen en spoelbakken in diverse kleuren en materialen. Bezoek een showroom om het volledige assortiment te bekijken, zo maak je een weloverwogen keuze. In dit artikel vertellen we meer over de keuze voor de juiste spoelbak.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel