Koken zonder beperkingen met ATAG

Koken als een echte chef in je eigen keuken? Het kan met de ATAG Free Area inductiekookplaat. Deze biedt plaats aan maar liefst 6 pannen die je bovendien eender waar op de kookplaat kan neerzetten. Verschuif je een pan, dan verhuizen de instellingen gewoon mee. Flexibiliteit troef!

Inductie, de nieuwe generatie

Het is mooi om te zien: de chef-kok die lustig met zijn pannen schuift op het fornuis en verschillende bereidingen tegelijk onder controle heeft. Dat kan nu ook thuis. Steeds meer A-labels pakken uit met een inductiekookplaat waarop je kan koken in alle vrijheid. Zo heeft ATAG de Free Area inductiekookplaat. Zoals de naam al doet vermoeden, maakt deze kookplaat komaf met vaste kookzones. Eigenlijk ben je vrij de kookpotten en –pannen eender waar neer te zetten binnen het kookgebied, tot wel 6 stuks tegelijkertijd. Met een breedte van 95 cm is deze kookplaat goed voor een totale kookoppervlakte van 3.100 cm². En dat is kicken voor de hobbykok!

Intelligente panherkenning

Hoe werkt het? De ATAG Free Area inductiekookplaat heeft tal van spoelen en sensoren die automatisch detecteren waar jij een pot of pan plaatst. De flexibele zone wordt geactiveerd, rekening houdend met het formaat van deze pan en past het vermogen hierop aan. Een slim powermanagement-systeem zorgt bovendien voor een optimale verdeling van het beschikbare vermogen van 11,1 kW. Verplaats je een pan, dan worden de instellingen dankzij de ‘Auto Pot Move’-functie gewoon meegenomen naar de nieuwe plaats binnen het kookgebied. Ook handig: gebruik deze inductiekookplaat in combinatie met de rechthoekige ATAG grillplaat of Teppan Yaki die ook meteen door het intelligent systeem en de Auto Bridge-functie herkend én gelijkmatig verhit wordt. Voor nog meer variatie in de maaltijd.

Eenvoudige bediening

Klinkt ingewikkeld? Alles behalve! De bediening is zeer intuïtief en wijst zichzelf dus uit. De inductiekookplaat heeft een 7 inch kleuren TFT touchscreen waarop je kan zien wat het systeem doet en kan. Staat die ene pot net iets te dicht bij die andere pan, dan brengt het display je hiervan op de hoogte. Het bedieningspaneel is bovendien personaliseerbaar. Zo kan je niet alleen de taal maar ook het geluid, de helderheid en het contrast aanpassen. Verder noteren we nog een timer per pan, pauzefunctie en drie automatische programma’s voor smelten (44°C), warmhouden (70°C) en sudderen (94°C). Naar veiligheid toe is de inductiekookplaat tot slot uitgerust met een automatische kookduurbegrenzing en restwarmteindicatie. Een full option kookplaat voor de hobbykok die terecht hoge eisen stelt en uit is op maximale flexibiliteit.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel