Kokendwaterkranen: de HotSpot Titanium

HotSpot-Titanium

In dit artikel schreven we vorig jaar dat 2015 zo maar het jaar van de doorbraak van kokendwaterkranen zou kunnen worden. Misschien hebben we te vroeg gejuicht: we zien steeds meer kokendwaterkranen over de toonbank gaan, maar over een echte doorbraak zien we niets. Wat we wel zien, is dat fabrikanten nog beter hun best doen om met mooie en innovatieve producten voor de dag te komen. Een van de nieuwste kokendwaterkranen is de HotSpot Titanium.

HotSpot Titanium kokendwaterkraan

In het artikel dat we vorig jaar over kokendwaterkranen schreven, plaatsen we een aantal kranen op een rijtje. Een daarvan was een kraan van Inventum. Deze leverancier heeft het inmiddels over een andere boeg gegooid: de kokendwaterkranen van Inventum zijn van de markt gehaald en het bedrijf levert nu de kranen onder de merknaam HotSpot Titanium. We kregen een brochure in handen die alle voordelen van de nieuwe kokendwaterkranen luidkeels aanprijst. Dat gebeurt natuurlijk altijd en overal, maar eerlijk is eerlijk: de kokendwaterkraan bevat wel wat innovaties. Dat hij is voorzien van een uniek, gepatenteerd veiligheidssysteem is niet nieuw – dat zien we immers bij meer kranen. Tegelijkertijd toont het wel aan dat fabrikanten van kokendwaterkranen met elkaar strijden om het beste en veiligste systeem. Dat is een goede ontwikkeling, want uiteindelijk profiteren wij, consumenten, daar van.

Ook handig is dat de boiler van de kraan van titanium is – logisch, gezien de naam. Dit materiaal is erg duurzaam, geeft zuiver drinkwater en is helemaal afbreekbaar. Nu is “duurzaamheid” tegenwoordig een toverwoord, maar het roept wel wat vragen bij ons op: een keuken heeft immers een levensduur van zo’n twintig jaar. Tegen die tijd is er al lang een nieuw, gepatenteerd systeem en zit niemand meer op de huidige boiler te wachten. Anderzijds: dat is met alles zo, dus zo dramatisch is dat ook weer niet. We zijn wel benieuwd hoe lang die boiler meegaat voordat hij begint af te brokkelen. Ongetwijfeld heel lang, maar je moet er niet aan denken dat hij op een goede dag poreus blijkt geworden.

De boiler van titanium en het veiligheidssysteem zijn, wat ons betreft, de belangrijkste eye-catchers. Vooral de voordelen van de boiler op het gebied van zuiverheid zien we wel zitten. Of het in 2016 wel tot een doorbraak op het gebied van kokendwaterkranen gaat komen, weten we niet, maar qua innovaties zit het wel goed. De HotSpot Titanium gooit het over een nieuwe boeg en hopelijk gaan wij, consumenten, profiteren van een strijd tussen alle producenten!

 

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel