Kookplaten

Kookplaten

Vroeger was koken op een gaskookplaat standaard, maar halverwege de jaren ‘70 is koken op een elektrische kookplaat ook populair geworden. Tegenwoordig kun je uit verschillende soorten kookplaten kiezen. Er zijn gaskookplaten, keramische- , inductie- en elektrische kookplaten en domino-elementen want de moderne consument wil ook graag verschillende kooktechnieken met elkaar kunnen combineren. Zo heb je bijvoorbeeld inductiekookplaten met een gasbrander.
Ook speelt design tegenwoordig een grotere rol dan vroeger. Naast de traditionele vierkante vorm, worden rechthoekige kookplaten populairder. Hoewel veel gaskookplaten het bedieningspaneel aan de voorzijde hebben, zijn er ook modellen met het bedieningspaneel aan de zijkant. Ook zien we kookplaten met ‘design branders’, branders die vlakker zijn en strakker ogen dan conventionele branders. De vraag is, wat is uw manier van koken?

Welke keus in kookplaten?

Alvorens u een kookplaat kiest, is het belangrijk uzelf de vraag te stellen: wilt u met veel pannen tegelijk kunnen koken of zijn zes pitten teveel? Wilt u kunnen wokken? Wilt u een design kookplaat, waarbij de pitten mooi in een symmetrische lijn liggen bijvoorbeeld? Wilt u extra ruimte voor uw pannen? Wilt u extra ruimte voor een grote pan? Of wilt u flexibele kookzones? Wilt u koken op gas, elektrisch, inductie of keramisch? En dan nog de vraag: wilt u gebruik kunnen maken van handige extra’s die het koken voor u vergemakkelijken? Zoals intuïtieve bediening? Eerst maar eens alle mogelijkheden op een rij. Dat vergemakkelijkt straks uw keuze.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel