Krokante friet uit eigen oven met de Airfry bakplaat van AEG

AEG-Airfry-bakplaat-keuken

De tijd van een vette hap uit de frituurpan is voorbij. Een frietje van de snackbar is heerlijk op zijn tijd, maar in je eigen keuken maak je graag gezonde gerechten klaar. De Airfry bakplaat van AEG is een speciale bakplaat met gaatjes voor in de heteluchtoven. In een handomdraai zet je knapperige frietjes op tafel, gewoon uit eigen oven. 

Lang leek de Airfryer de ideale oplossing voor thuiskoks die toch graag een knapperig frietje of een bitterbal lusten. Helaas is de Airfryer een groot en best prijzig apparaat. De Airfry bakplaat van AEG werkt hetzelfde en is bovendien goedkoper: een prima vervanger zo lijkt het. 

De lekkerste friet, gewoon uit de oven!

Ingenieus maar o zo simpel: de Airfry bakplaat heeft gaatjes waardoor de hete lucht optimaal circuleert. Zo tover je de hete lucht oven om in een Airfryer. Ook voor de bereiding van andere gerechten als gegrilde groenten, kipvleugeltjes of aardappels is deze bakplaat ideaal. Door de geperforeerde plaat wordt het eten gelijkmatig aan alle kanten gegaard en ligt het niet te sudderen in het eigen vocht.

De Airfry bakplaat is een waardevolle accessoire bij je heteluchtoven

Een Airfryer is een groot apparaat waar je ruimte voor moet vrijmaken in de keuken, terwijl een heteluchtoven met Airfry bakplaat exact hetzelfde werkt! Bovendien is een extra bakplaat voor je oven een stuk goedkoper in aanschaf dan een nieuwe Airfryer. Wèl moet je over de juiste oven beschikken, want de bakplaat past niet in elke heteluchtoven. Alle AEG, Electrolux en Zanussi ovens met een XXL-bakruimte zijn geschikt voor de Airfry bakplaat van AEG. Twijfel je of je beschikt over de juiste oven? Bezoek dan onze showroom en wij helpen je met jouw vraag, of neem vrijblijvend contact op.

Bak grotere porties in 1 keer op de Airfry bakplaat

Kwamen frietjes voorheen glazig en slap uit de heteluchtoven, met de Airfry bakplaat heb je hier geen last meer van. Omdat de friet, snacks of groentes ook aan de onderkant van een hete lucht stroom worden voorzien bakken ze rondom goudbruin en krokant. Een belangrijk voordeel van de Airfry bakplaat is bovendien de capaciteit. Op een Airfry bakplaat kun je aanzienlijk grotere porties bakken dan in een Airfryer. 

Is de Airfryer nu overbodig geworden?

Of je de Airfryer helemaal de deur uit kunt doen is een persoonlijke afweging. Fervente Airfryer koks zullen hun apparaat wellicht nog niet kunnen missen. Zo is de voorverwarmtijd bij een Airfyer aanzienlijk korter dan bij de heteluchtoven en heeft de Airfryer veel specifieke functies en temperaturen bedoeld voor het gezond frituren. Ook kun je de friet in een oven niet halverwege even lekker omschudden. Al geeft AEG aan dat omschudden bij de Airfry bakplaat niet nodig is, het hoort toch bij het echte friet bak gevoel. 

Al met al werkt deze bakplaat uitstekend voor het grillen van groenten en bakken van een lekker frietje. In al zijn eenvoud is het absoluut een aanwinst voor je keuken.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel