Maar wat kost een keuken nu eigenlijk…?

We schrijven hier op KeukenErvaringen.nl vaak over keukens, apparatuur, trends, garanties en andere onderwerpen. Eén van de belangrijkste vragen die consumenten echter stellen is de vraag ‘Wat kost een keuken?’. Nu kunnen we daar geen eenduidig antwoord op geven. Bovendien kan dit artikel nooit een garantie geven voor wat je uiteindelijk voor je keuken betaalt. We geven je echter graag een indicatie van wat je ongeveer voor een keuken betaalt.

Wat betaal je voor een keuken

We zullen je niet langer in spanning laten zitten: de prijzen voor een keuken variëren bij de meeste keukenzaken van € 6000 tot € 18000. Dat is echter een flinke marge met uitschieters aan de boven- en onderzijde. Binnen de ruimte die er is, zijn er allerlei variaties mogelijk. Je kunt immers voor € 8000 een keuken hebben die completer is of beter bij jou en je wensen past dan een keuken die het dubbele kost. De prijs wordt onder andere bepaald door de keukenopstelling, de keukentrends (een modernere keuken is vaak duurder), de apparatuur en extra opties. Wanneer je er voor kiest om een nieuwe vloer te laten leggen, zal je keuken duurder uitpakken dan de prijs die je in gedachten had. Keukenopstellingen in folders en showrooms gaan immers alleen uit van het keukenblok, niet van alles er omheen. Het kan dus ook zo zijn dat de prijs voor je keuken nog exclusief de noodzakelijke wandtegels is: informeer dus goed en laat de keukenverkoper je duidelijk vertellen wat wel en niet bij de prijs is inbegrepen.

Acties van keukenzaken

De aanschaf van een nieuwe keuken is een prijzige bezigheid. Gelukkig hoef je daarbij in de meeste gevallen niet over één nacht ijs te gaan, zodat je de tijd hebt om je te oriënteren op de mogelijkheden. Veel keukenzaken adverteren bijna wekelijks met acties, aanbiedingen en “spectaculaire kortingen”, zodat je niet perse de hoofdprijs voor je keuken hoeft te betalen. Hoewel de kortingen vaak gedurende een korte periode worden geadverteerd, komen de acties regelmatig terug. Natuurlijk wil een keukenzaak je vandaag nog een keuken verkopen, maar als dat nog niet kan, komen ze over een tijdje wel weer met een soortgelijke actie.

Besparen op de aankoop van je keuken

Je kunt bij de aankoop van je keuken geld besparen. Allereerst is de prijs in de folder van de keukenzaak namelijk niet perse de goedkoopste prijs. Het is bij veel keukenzaken heel gewoon om te onderhandelen. Daarnaast wordt een keuken altijd aangeboden met bepaalde apparatuur. Je kunt de prijs van je keuken laten zakken door andere apparatuur te kiezen of door overbodige opties achterwege te laten. Ben je zelf nogal handig, dan kun je een korting bespreken wanneer je zelf zorgt voor het leidingwerk of het zetten van de tegels.

Goedkope keuken? Het kan!

Ben je op zoek naar een goedkope keuken? Dan kun je kiezen voor alternatieve opties. Binnenkort publiceren we daar een ander artikel over. We geven je vast één tip: kijk eens naar een showroomkeuken. Die moet op een bepaald moment toch weg en gaat vaak met veel korting de deur uit. Zo heb je een actuele, nette keuken tegen een scherp prijsje!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel