Magnetron in je keukenla

magnetron in je keukenla - anoush-mortazavi

Trotse bezitters van een magnetron zullen het zelf al ervaren hebben: je koopt een mooie magnetron met handige ontdooi-, opwarm- en bereidfuncties. Maar waar zet je de magnetron neer? In de keuken? Geen ruimte. In de bijkeuken? Niet handig. In de kamer? Geen optie.
Ontwerper Anoush Mortazavi kwam met een handige oplossing: verwerk de magentron gewoon in je keukenla. Handig!

Het concept

Het concept van Mortazavi is even simpel als doordacht. Ze ontwierp een combimagnetron, dus een magnetron mét oven, die zo klein is dat-ie makkelijk in een keukenla weggestopt kan worden. Of beter gezegd: hij kan áls keukenla weggestopt worden. De combimagnetron kan namelijk als vervanger van een la geplaatst worden, zodat je er de ruimte van een gewone lade mee kunt vullen. De lamagnetron is gemaakt van de gebruikelijke materialen (metaal en glas). De bedieningselementen zitten, net als bij een vaatwasser, op de bovenrand van de lade. Wat ons betreft een geniaal concept!

Vertaling naar de toekomst

Het concept van Mortazavi, dat tot op heden nog niet is gerealiseerd, is zeker de moeite van het overwegen waard. De ontwerper stelt er het ruimtegebrek in de keuken mee aan de kaak en komt gelijk met een interessante oplossing die nog door weinig mensen overwogen is.
We zien echter wel wat praktische problemen:

  • Hoe stoppen we onze grote rollade in de oven?
  • Branden we onze handen niet wanneer we de combimagnetron vanaf de bovenzijde openen?
  • Waar laten we de spullen die we anders in die lade deden?

Dit zijn logische vragen die eenvoudig beantwoord kunnen worden of waarvoor een oplossing gevonden kan worden. Wanneer de techniek toereikend bevonden wordt (er moet immers aardig wat vermogen uit kleine onderdelen gehaald worden), biedt het concept zeker interessante oplossingen voor kleinere keukenapparaten. En wellicht worden ze straks zo mooi weggewerkt dat we ruimte in huis overhouden!

Mocht je het er nog niet over eens zijn waar jouw magnetron komt te staan? Wij staan graag voor je klaar in de showroom om jou te helpen!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel