Met de SERVO-DRIVE flex maak je de keuken echt greeploos

Met-de-SERVO-DRIVE-flex-maak-je-de-keuken-echt-greeploos-2

De greeploze keuken oogt minimalistisch en doet het goed in veel interieurstijlen. Van modern tot industrieel: keukenkasten zonder greep zien er mooi en strak uit. Meestal is de greeploze keuken niet echt zonder handgrepen, maar zijn deze weggewerkt in de boven- of zijkant van het kastje of de lade. De laatste tijd zien we ook het push-to-open systeem steeds vaker terug in de minimalistische keuken. De elektrische variant hiervan maakt het helemaal gemakkelijk. Met een lichte druk op de voorkant opent het kastje of de lade automatisch, om na gebruik zachtjes weer te sluiten. 

SERVO-DRIVE is een automatisch push to open systeem. Zo werkt het

De SERVO-DRIVE van Blum is de meest bekende in deze categorie. Uiteraard prijziger dan de simpele -niet elektrische- push to open systemen. Dat prijskaartje ben je gauw weer vergeten, want voor gebruiksgemak krijgt het een 10. 

Een simpele hand-, voet-, elleboog- of kniedruk op de deur en de (koel)kast opent direct. Een korte druk op een willekeurige plek van het front is al voldoende om de deur te openen. De deur blijft korte tijd geopend zodat de gebruiker de tijd heeft om de deur volledig open te trekken. Gebeurt dit niet dan sluit de deur zich automatisch weer middels het BLUMOTION systeem. Ingenieus en gemakkelijk.

Voorzie ook de koelkast en vaatwasser van het SERVO-DRIVE flex systeem

De SERVO-DRIVE is inmiddels een beproefd keukensnufje en dus heeft Blum daar nog een variant aan toegevoegd: de SERVO-DRIVE flex. Dezelfde simpele druk op de deur, maar dan om de koelkast, vriezer of vaatwasser automatisch te openen. Wil je het greeploze design dus volledig doorvoeren in de keuken, dan voorzie je ook alle geïntegreerde keukenapparatuur van een elektrisch deursysteem. 

Lean protection voorkomt dat deuren per ongeluk geopend worden

De zogenaamde ‘Lean protection’ functie voorkomt dat de deuren van je keukenkastjes en apparatuur per ongeluk opengaan. De slimme techniek begrijpt jouw bedoelingen. Is dit een bewuste druk om de deur te openen of leun je er per ongeluk tegen aan? 

Een greeploze keuken is dan ook perfect voor de kleine keuken, want het is het wel zo prettig wanneer je je vrij kunt bewegen in de keuken. Bovendien maakt een rustig front zonder handgrepen een ruimtelijke indruk.

SERVO-DRIVE flex systeem werkt ook bij stroom uitval

De SERVO-DRIVE werkt op één transformator voor de gehele keuken en neemt daarmee niet veel ruimte in. Het systeem moet uiteraard wel degelijk en betrouwbaar zijn: je opent de keukenkasten vaak en het systeem moet flink wat jaren mee. Dit lijkt het vooralsnog waar te maken. Prettig is ook dat zelfs bij stroomuitval de keukenkasten gewoon geopend kunnen worden.

Kortom: de SERVO-DRIVE is een modern en solide ontwerp dat helpt om een minimalistische sfeer in de keuken te creëren. Deuren die automatisch openen: dat is pas ècht greeploos!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel