Miele ExtraSpeed kookzone: tot 35% snellere kooktijd

We schreven eerder al over een innovatie op het gebied van kookplaten, de flexinductie kookplaat . Onlangs werd door Miele een nieuw product in de markt gezet waarmee je tijd in de keuken bespaart zonder dat je daarvoor een inductiekookplaat nodig hebt: de ExtraSpeed kookzone van Miele.

Over de ExtraSpeed kookzone van Miele

De ExtraSpeed kookzone die door Miele wordt geïntroduceerd, is een nieuw fenomeen in kookland. Miele voegt de kookzone toe aan haar nieuwe lijn met keramische HiLight-kookplaten. De ExtraSpeed functie is bedoeld om nog snellere opwarmtijden te bereiken dan tot op heden mogelijk was. Miele claimt  dat het koken op de innovatieve kookzone tot wel 35% minder tijd kost! Dat is natuurlijk niet alleen ideaal voor de snelkookforensen onder ons maar kan ook de traditionele keukenprins(ess)en aardig wat tijd besparen: met de ExtraSpeed kookzone kookt 3 liter water al in ruim 11 minuten en dat is toch een stuk sneller dan de 17 minuten die andere kookplaten nodig hebben.

Hoe werkt de ExtraSpeed kookzone?

De keramische HiLight-kookplaten van Miele bevatten krachtige verwarmingselementen die bestaan uit buitenringen en binnenringen. De binnenste verwarmingsring schakelt tussendoor uit, terwijl de buitenste ring blijft branden. Om de ExtraSpeed-functie te activeren, schakel je gewoon over naar de hoogste stand, waarna de binnenste ring ook ononderbroken warmte geeft. Deze vernuftige verdeling heeft bovendien als voordeel dat je pan overal gelijkmatig wordt verwarmd. Nog een laatste voordeel: de kookzone verbruikt geen extra energie, waardoor je voor het koken met de ExtraSpeed kookzone geen extra energiekosten kwijt bent.

Andere functies van de HiLight-kookplaten

Naast de innovatieve ExtraSpeed-kookzone heeft Miele nog een aantal snufjes aan de nieuwe serie HiLight kookplaten toegevoegd. Door de elektronica anders te positioneren zijn de nieuwe kookplaten nu glad en egaal. Bovendien zijn er nieuwe sensortoetsen toegevoegd waarmee afzonderlijke en gezamenlijke functies kunnen worden ingesteld en geactiveerd. Dankzij de nieuwe ‘Stop & Go’-functie kunnen alle kookplaatinstellingen met één vingeraanraking naar de laagste kookstand worden teruggebracht. Een ingebouwde kookwekker, timer die elke kookzone automatisch uitschakelt en een automatische aankookautomaat – die zorgt dat alle pannen eerst op het hoogste vermogen verhit worden, waarna de kookzone automatisch terugschakelt naar een lagere stand – maken het plaatje compleet.

Mocht je de ExtraSpeed kookzone van Miele in het echt willen bekijken? Bezoek dan de showroom! 

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel