Nieuw materiaal zorgt voor krasbestendige keuken

Wie droomt er niet van een keuken die altijd als nieuw blijft? Met de opkomst van krasbestendige keukens komt de droom binnen handbereik: keukenontwerpers komen met een nieuw frontmateriaal waardoor kastdeurtjes en keukenblokken niet langer gevoelig zijn voor uitschietende messen, vallende scharen en andere scherpe voorwerpen.

Krasbestendige keukendeurtjes en keukenfronten

De keukenarchitecten®, een bedrijf dat keukens ontwerpt en ontwikkelt, heeft een nieuw materiaal ontwikkelt dat een enorm hoge weerstand biedt tegen krassen. Het materiaal is voorzien van een satijfafwerking die zorgt dat scherpe voorwerpen geen inkepingen of sneden achterlaten. Omdat de keukenkastjes en -blokken van De keukenarchitecten® volledig uit het materiaal zijn opgetrokken, zullen keukens langer mooi blijven. Bovendien blijven alle aanzichten – bovenkant, voorkant en zijkanten – van de keuken mooi, niet alleen die delen van een keukenblok die weinig te lijden hebben.

Krasbestendige werkbladen

Het door De keukenarchitecten® ontworpen materiaal is op dit moment alleen geschikt voor keukenkastjes en –frontjes. Wil je ook een krasbestendig aanrechtblad, dan moet je voorlopig nog je toevlucht nemen tot het bestaande aanbod. We schreven onlangs diverse artikelen over verschillende aanrechtbladen. Vooral aanrechtbladen van composiet en beton blijken krasbestendig te zijn. Bekijk ook ons overzicht van alle voordelen en nadelen van verschillende soorten werkbladen.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel