Nieuwe afzuigkap? Bekijk de nieuwste trends

De-nieuwste-afzuigkappen-1

Ben je op zoek naar een nieuwe afzuigkap? Dan loont het de moeite om eens even goed rond te kijken. Er zijn afzuigkappen in soorten en maten en er is voor elk budget wat wils. Het nieuwste van het nieuwste is vaak prijzig, maar tegelijkertijd ben je wel verzekerd van de nieuwste designs en technologieën. En mocht je uiteindelijk niet met het allernieuwste model thuiskomen, dan kun je je toch laten inspireren door de nieuwste trends en mogelijkheden. Daarom zetten we ze voor je op een rijtje.

Bauknecht afzuigkap voor kookeiland

Bauknecht introduceerde de DBTRI9110iXL, een ingewikkelde aanduiding voor een rechtlijnige afzuigkap. De afzuigkap is van aluminium en bedoeld voor kookeilanden. Natuurlijk zit er een touchfunctie op, waarmee je gemakkelijk het juiste vermogen kunt instellen door gewoon op het juiste pictogram te tikken. De rechte lijnen en aluminiumkleur zijn op dit moment helemaal in. Met een dergelijke afzuigkap beschik je dus over een trendy apparaat met gemakkelijke bediening voor je kookeiland.

Franke Maris Plus afzuigkap

De schuine afzuigkap die je aan de muur monteert, is al een tijdje in. Franke kwam met de Maris Plus, een mooie glanzende afzuigkap die je kookzone verlicht. Mocht je ‘m niet gebruiken, dan is er sfeerlicht waarmee je de keuken in aangename sferen brengt. Natuurlijk heeft ook de Franke Maris Plus-afzuigkap aanraakbediening. Die aanraakbediening zie je echter alleen als het apparaat is ingeschakeld.
Er zijn meer schuine afzuigkappen en ze geven je keuken een frisse uitstraling. Vaak lenen ze zich echter niet voor alle keukens: een schuine afzuigkap komt het beste tot zijn recht in een moderne keuken, hoogglanskeuken of designkeuken.

In hoogte verstelbare afzuigkap

We komen ‘m niet zo vaak tegen: een afzuigkap waarvan je de hoogte kunt instellen. De Skyline Edge van Berbel heeft die functie echter. En nog mooier: je kunt ‘m helemaal in het plafond laten verdwijnen, zodat hij niet in het zicht hangt. Eventueel kun je ‘m laten hangen en hem dan als verlichting laten functioneren. Het is dus eigenlijk een alles-in-één-systeem. Wij zijn vooral onder de indruk van het feit dat hij in het plafond kan verdwijnen. Dat kan je keuken namelijk een heel ander beeld geven.
Moet je ‘m natuurlijk niet vergeten te laten zakken als je hem wel nodig hebt. Prijs: zo’n € 3700.

Werkbladafzuiging van Gaggenau

We kennen natuurlijk de Downdraft. Siemens was de eerste fabrikant en dit jaar werd er een nieuw model (de LD97AA870) uitgebracht. KitchenAid kwam met een soortgelijk model (de KEBDS 90020). Werkbladafzuiging gaat echter nog een stukje verder. Een werkbladafzuigkap blijft namelijk in je werkblad zitten en komt er dus niet uit. Leuk en vooral ook mooi in open keukens en op kookeilanden. We zijn er niet van overtuigd dat het beter werkt dan andere systemen, want de lucht moet immers tegen de natuurwetten in omlaag. Wel leuk voor als je eens wat anders wilt.

Miele DA 6096 Black Wing

Nog ééntje dan: de schuine afzuigkap van Miele. Deze compacte afzuigkap ziet er heel anders uit dan de Maris Plus van Franke: hij oogt namelijk praktischer en minder designachtig. Als verkoopargument wordt gebruikt dat hij vooral geschikt is voor lange mensen. Lijkt ons wel aardig logisch, maar dat geldt natuurlijk niet minder voor andere schuine afzuigkappen. Wel handig is dat je in veel gevallen geen schouw nodig hebt. Dat komt het design van je keuken nog meer ten goede!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel