Een nieuwe bestemming voor de afzuigkap

een-nieuwe-bestemming-voor-de-afzuigkap

Wie KeukenErvaringen.nl een beetje in de gaten houdt, weet dat de afzuigkap van nu heel anders is dan die van vroeger: hij is mooier geworden. Alles draait immers veel meer om design dan vroeger. Na de ouderwetse afzuigkap, kwam er de luxere schouw en tegenwoordig is er de downdraft. NEFF gaat nog een stap verder en komt met decoratieve afzuigkappen die nóg vernieuwender zijn.

Decoratieve afzuigkap

Tijdens Küchenmeile 2016, een grote keukenbeurs, introduceerde NEFF een aantal nieuwe producten. Een daarvan is de ‘decoratieve NEFF-afzuigkap’. NEFF introduceert een hele nieuwe reeks diagonale wandschouwkappen en verticale afzuigkappen. Drie van de zes modellen krijgen volgens NEFF een zogeheten ‘Libro-design’. Het bijzondere aan deze afzuigkappen is dat ze over een boekensteun beschikken, beschrijfbaar zijn én kunnen worden gebruikt als magneetbord. Je krijgt dus een afzuigkap die niet alleen je kookdampen afzuigt, maar waar je ook nog eens je kookboeken en boodschappenlijstje op kwijt kunt. Handig!

NEFF liet verder zien dat de afzuigkappen verschillende achtergrondkleuren hebben, zodat je een heel eigen sfeer in de keuken kunt creëren. Ook is de schouw zelf in diverse kleuren verkrijgbaar.
Om de boeken te kunnen bevatten is de afzuigkap haaks. Hij kan natuurlijk niet al te hoog hangen, want dan is hij niet meer bruikbaar als memobord. Onze grootste zorg is dat de kookdampen die langs de afzuigkap stomen van invloed zijn op de kookboeken (of andere boeken) of je memo’s aantasten. Dat zijn echter ook de enige nadelen die we kunnen bedenken.

De decoratieve afzuigkap zou zomaar een trendsetter kunnen zijn. Ondanks alle technologische ontwikkelingen is de afzuigkap tot nu toe immers nog steeds een apparaat dat eigenlijk maar een functie heeft. Van een downdraft zul je nooit een boekenplank of memobord kunnen maken, maar voor veel andere afzuigkappen zijn er kansen genoeg. In een tijdperk waarin personalisatie in de keuken een belangrijke rol speelt, kan het concept van NEFF zeker hoge ogen gooien!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel