NikolaTesla Flame: eerste gaskookplaat met werkbladafzuiging

NikolaTesla-Flame-eerste-gaskookplaat-met-werkbladafzuiging

Goed nieuws voor liefhebbers van de authentieke gaskookplaat: de NikolaTesla Flame biedt werkbladafzuiging geïntegreerd in een gaskookplaat. We kennen allemaal de strak vormgegeven inductie kookplaat met geïntegreerde werkbladafzuiging, ook wel ‘downdraft’, die de kookluchten direct wegzuigt in het fornuis. Gelukkig is deze geavanceerde functie nu ook beschikbaar voor de moderne kok die liever op gas kookt. De NikolaTesla Flame is een kookplaat met allure. De centrale afzuiging laat alle etensluchtjes ogenblikkelijk verdwijnen in deze mooie kookplaat van Italiaans design.

Van het gas af? Nog even niet…

Is het niet fantastisch om te koken op echte vlammen? Veel mensen zweren bij koken op gas en stellen de overstap naar inductie nog even uit. En dat kan. Zolang je niet in een nieuwbouw woning trekt, kun je hierin voorlopig zelf een keuze maken en daar heeft fabrikant Elica goed op ingespeeld. De NikolaTesla Flame combineert een klassieke gaskookplaat met moderne werkbladafzuiging in een robuust design. 

Hoe nieuw is ‘downdraft’ voor koken op gas?

Gezien het grootste deel van de Nederlanders nog steeds op gas kookt, is het prettig dat er nu geïntegreerde werkbladafzuiging bestaat voor het koken op gas. Is het nieuw? In zekere mate. De vrijstaande ‘downdraft’ kennen we al een tijdje. Deze is veelal achter de kookplaat ingebouwd en in sommige gevallen ook geschikt voor gas. De afzuiging volledig geïntegreerd in een gaskookplaat? Dat is wel nieuw.

NikolaTesla Flame is een stoere gaskookplaat met een moderne twist

De vier grote pitten met gietijzeren houders en glazen plaat geven je keuken karakter. Het gietijzeren warmhoudplaatje met daaronder een kleine brander is een mooie toevoeging in het ontwerp en bovendien erg handig. De glasplaat en gietijzeren houders zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart en grijs. 

Net als bij alle kookplaten met werkbladafzuiging moet je ruimte vrijhouden voor de inbouw onder de kookplaat. Wil je gebruik maken van een recirculatiefilter of voer je liever de kookluchtjes af naar buiten? Beide zijn mogelijk!

De kwaliteit en veiligheid van de afzuiging van de NikolaTesla Flame

Zoals we mogen verwachten van Elica is ook dit afzuigsysteem van goede kwaliteit en heeft het een acceptabel geluidsniveau. Met een simpele draaiknop stel je de gewenste sterkte in. Tip: door de steun voor de wokpan over de afzuigmond te plaatsen verhoog je de intensiteit en zuigt de kookplaat de dampen sneller af. Dit kan nodig zijn bij intensief kokkerellen op meerdere pitten. Veiligheid verdient extra aandacht bij het koken op vuur. De NikolaTesla Flame is zo ontworpen dat alleen de kookluchtjes worden weggezogen. Het opstaande randje aan weerszijden van de afzuiging beschermt de vlammen en zorgt ervoor dat de warmte behouden blijft. Ook fijn om te weten: alle onderdelen van de kookplaat laten zich gemakkelijk reinigen in de vaatwasser. Neem een kijkje in de showroom en ontdek de NikolaTesla Flame.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel