Flexinductie: flexibele inductiekookplaat

Nooit meer zoeken naar een pit met Flexinductie

Het is één van dé keukeninnovaties van de afgelopen anderhalf jaar: flexinductie. Of je nu kookt voor 10 personen en alle ruimte van je kookplaat moet benutten of je pannen rücksichtslos van je af wilt zetten: met flexinductie kun je je potten en pannen op je kookplaat zetten, waarna de kookplaat zichzelf afstelt op de omvang je pan. Veiligheid en efficiënt warmtegebruik gegarandeerd!

Hoe werkt flexinductie?

Flexinductie is een nieuw vernuftig staaltje op het gebied van inductiekookplaten. Verschillende producenten van keukenapparatuur, waaronder Siemens, Neff, Miele en Pelgrim bieden een inductiekookplaat met flexibele kookzones aan. Het idee is heel simpel: zet je pan ergens op de kookplaat zonder daarbij gericht een kookpit op te zoeken. Door middel van elektromagneten ‘voelt’ de kookplaat waar je jouw pan neerzet en hoe groot deze pan is. Vervolgens past de inductieplaat het kookoppervlak aan het bodemoppervlak van de pan aan. Het resultaat: alleen dat gedeelte van de kookplaat waarop de pan staat wordt verwarmd, de rest van de kookplaat is gewoon koud.

Waarom inductiekookplaten met flexibele kookzones?

De innovatieve flexinductiekookplaten hebben natuurlijk allereerst een commerciële kant: wie niet blijft innoveren in keukenland, zal op den duur hopeloos achterlopen. Daar is echter niet alles mee gezegd. Flexinductie biedt immers ook voordelen voor de keukenprins(ess)en. Zo hoef je nooit meer exact te kijken waar je je pan op de kookplaat neerzet. Ook hoef je je nooit meer af te vragen welke pan je op welke plaats zet, zodat alles efficiënt verwarmd wordt. Bij flexinductie staat je pan altijd recht op de kookplaat, waardoor je altijd efficiënt gebruik maakt van je ‘kookpitten’. Dit heeft tevens als voordeel dat je nooit meer warmte verliest omdat de afstand tussen je kookplaat en pan te groot is of omdat de pan kleiner is dan het verwarmde deel van kookplaat. Je gebruikt dus zowel je kookplaat als je verwarmingsbronnen efficiënt, waarmee je ruimte en –indirect- geld bespaart.

Heb jij een inductiekookplaat met flexzone? Laat het ons weten.

We staan altijd open voor je reactie en waardevolle inbreng. Vertel ons hieronder waarom jij wel of niet voor een inductiekookplaat met flexinductie hebt gekozen.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel