Old Wood-keukens steeds populairder

old wood keuken

We zien ze steeds meer en bij steeds meer keukenzaken: Old Wood-keukens. Old Wood-keukens staan bekend om hun eigentijdse compositie met robuuste materialen. Natuurlijk ontbreekt het hout of de houtlook niet. Echte Old Wood-keukens zijn er echter maar weinig…

Echte Old Wood-keukens

De term Old Wood-keukens is een verzamelnaam voor houten keukens. De naam werd oorspronkelijk echter geïntroduceerd door DB KeukenGroep, een keukenketen met 6 zaken in het hele land. Zij gaven de naam aan hun nieuwe collectie keukens van hoogwaardige houten materialen. Sindsdien nam de populariteit van houten keukens in het algemeen en van Old Wood-keukens in het bijzonder zo toe, dat ook andere keukenzaken de naam ‘Old Wood keuken’ gingen gebruiken om mee te liften op het succes. Niettemin zijn de meeste Old Wood-keukens dus geen echte Old Wood-keukens, maar gewone houten keukens.

Wat zijn Old Wood-keukens

Old Wood-keukens, in dit geval alle houten keukens in de typische Old Wood-stijl, vallen op door hun sterke combinatie van eigentijdse lijnen en vormen met traditioneel hout. De keukens hebben een strakke uitstraling en lijken vaak meer op houten designkeukens dan op traditionele houten keukens. De gebruikte houtsoort wordt zo bewerkt dat er een pure, robuuste, doorleefde uitstraling ontstaat. Daarbij zorgen de noesten in de ruwe houten fronten voor een bijzonder natuurlijk effect.
Klanten kunnen zelf kiezen voor de afwerking van hun Old Wood-keuken: willen ze ‘m gelakt of gebeitst? En willen ze dat de zaagslag zichtbaar blijft?

Old Wood-keukens steeds populairder

Zoals we al schreven, zijn Old Wood-keukens op dit moment bijzonder populair. Dat heeft allereerst met het stoere karakter van de keukens te maken: ze ‘staan’ en niemand kan onopgemerkt passeren. Daarnaast zagen we al eerder dat mensen teruggrijpen naar basale materialen, zoals hout en steen. Die natuurmaterialen hebben onmiskenbaar een rustige invloed op het huis en daardoor ook op de inwoners. Natuurlijke materialen lijken ons te confronteren met het feit dat ze al eeuwen bestaan. In dat licht gaan mensen onbewust veel dingen uit hun hectische leven relativeren, waardoor ze tot rust komen. Naast dat onbedoelde effect zijn de keukens ook gewoon prachtig. En het relativerende karakter van de natuurlijke materialen heeft toekomst: over vijf, tien of vijftien jaar zijn veel dingen in de keuken ouderwets, maar het hout is nog even krachtig als altijd. Kortom, we snappen die hang naar Old Wood-keukens wel!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel