Online je keuken ontwerpen? Het kan steeds vaker…

Wanneer je overweegt om een keuken te kopen, kun je zelfs in je wildste dromen nog maar een kleine voorstelling van je nieuwe keuken maken. Daarom bieden keukenzaken tegenwoordig de mogelijkheid om een 3D-tekening van je keuken te maken.  Er is echter één probleempje: daarvoor moet je naar een keukenzaak én ben je min of meer verplicht een keuken uit te zoeken. Er komen echter steeds meer mogelijkheden om zelf thuis online je keuken te ontwerpen. Een keuken online ontwerpen? Het kan…

Online je keuken ontwerpen

Wie een beetje verstand heeft van 3D-programma’s, zoals AutoCAD en Google Sketchup, heeft natuurlijk al lang zijn huis en keuken digitaal getekend. Wie echter minder handig is met die software, heeft dan pech. Gelukkig behoor je met die ‘beperking’ tot het grootste deel van de wereldbevolking. Daarom richten steeds meer keukenzaken zich op die grote groep die wel een 3D-tekening van de keuken wil maken, maar geen kennis of software bezit. Wie zich als keukenzaak wil onderscheiden moet immers met steeds meer noviteiten op de proppen komen. Hoewel sommige keukenzaken zelfs nog geen 3D-wand in hun showroom hebben, gaan andere keukenzaken al weer naar de volgende stap: online programma’s om keukens in 3D te ontwerpen.

Online een 3D-keuken ontwerpen: hoe werkt het?

Op steeds meer websites van keukenzaken vind je een programma om zelf je keuken online te ontwerpen. Deze programma’s werken in je webbrowser. Wanneer je het programma opent, zie je een overzicht van het assortiment van de bewuste keukenzaak. Kies je keukenkastjes, stijl, afmetingen, keukenblad en alle andere opties, sleep ze naar je virtuele keuken en stel zo al klikkend en slepend je eigen keuken samen. Een kind kan de was doen.

Een 3D-keuken ontwerpen: niet vrijblijvend

Het ontwerpen van een online keuken kan dus heel eenvoudig zijn. Het grote voordeel is dat je al vroeg in je oriëntatiefase met een virtuele keuken kunt spelen. Bovendien hoef je er niet voor op stap en ben je minder dan ooit gebonden aan opdringerige keukenverkopers. Wij voorspellen echter dat het online ontwerpen van een keuken niet zo vrijblijvend zal zijn als het lijkt. Een keukenzaak biedt je immers een extra service maar wil er ook wat voor terug. Zo bestaat er een kans dat je tenminste je naam en adresgegevens moet achterlaten, waarna je gebeld wordt voor een afspraak. Ook kan het zijn dat je jouw 3D-tekening niet kunt opslaan of afdrukken, zodat je alsnog naar een keukenzaak moet om ‘m op te halen. Toch maken we ons daar niet al te druk over: eens komt er een moment waarop iedere keukenzaak zo werkt, waarna er vanzelf weer een keukenzaak  komt die de cirkel doorbreekt. Dan volgen de andere keukenzaken vanzelf en kun je rustig, anoniem, online je eigen keuken ontwerpen.

Stel hier uw vraag

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel