Op zoek naar een goedkope keuken? Zo krijg je korting

Eerlijk is eerlijk, een keuken kost, ondanks de crisis, nog altijd veel geld. Natuurlijk krijg je wekelijks wel wat folders waarin geadverteerd wordt met keukens vanaf € 3500, maar dan wordt altijd gesproken over de instapmodellen. Wie een beetje keuken wil, moet toch al snel € 8000 of meer neertellen. Aan de prijs van je keuken kunnen we niets veranderen, wel aan de korting die je kunt krijgen. Lees snel verder…

Stel vooraf vast wat je wilt

Natuurlijk ga je naar een keukenzaak om je te oriënteren op alle mogelijkheden die er zijn. Vóór je dat doet, is het echter goed om eerst eens te overwegen wat je eigenlijk wel en niet wilt. Bij een keukenzaak wordt je immers overspoeld door mogelijkheden en onmogelijkheden, allemaal met hun eigen prijskaartje. Stel daarom thuis vast een lijst op met wensen en eisen. Dit lijstje helpt je ook om objectief prijzen te vergelijken als je naar meer dan één keukenzaak gaat.

Bepaal zelf je merk en type keukenapparatuur

Veel keukens die bij keukenzaken worden verkocht, worden aangeboden met apparatuur van een bepaald merk. Dat is niet voor niets: keukenzaken krijgen soms provisie of hebben bepaalde afspraken. Heb jij echter een eigen merk in gedachten, leg dat dan gerust voor aan de keukenverkoper. Kijk zelf ook op internet rond wat de gangbare prijs voor de keukenapparatuur is: dat biedt ruimte tot onderhandeling met de keukenzaak.

Bepaal zelf de prijs die je wilt betalen

Het geldt niet voor alle keukenzaken, maar veel keukenzaken rekenen een veel te hoge prijs voor de keukens die ze verkopen. In de prijs is ruimte voor onderhandeling opgenomen, zodat je gerust een deel van de prijs kunt afpraten. Wie niet onderhandelt, betaalt beslist te veel! Door zelf de prijs te bepalen, heb je een richtlijn die je kunt gebruiken bij het onderhandelen.

Vraag meerdere offertes op

Veel keukenverkopers zijn beslist niet blij als je niet op dezelfde middag nog je keuken bij ze wilt kopen. Logisch: de keukenmarkt staat onder druk en er zijn veel prijsvechters. Bovendien ontvangen verkopers vaak een provisie per verkochte keuken. Ze kunnen dan ook aardig agressief zijn om je een keuken te verkopen. Laat je echter niet intimideren: vraag meerdere offertes op en noem gerust de prijzen (zonder naam van de keukenzaak te noemen – dat is wel onbeleefd) aan de keukenzaken. De prijs zal geheid nog zakken!

Onderhandel over de prijs van de keuken

We zeiden het al: wie niet onderhandelt over de prijs van de keuken, betaalt te veel. Keukenverkopers lachen je keihard uit als je uit beleefdheid weigert te onderhandelen. Ga onder de prijs zitten die je wilt bieden en probeer er met de keukenzaak uit te komen. Doe eventueel concessies ten aanzien van de ingebouwde apparatuur, maar ga niet zonder meer akkoord. Laat je ook niet meeslepen door de opmerking dat je een ‘werelddeal’ te pakken hebt: de keukenverkoper wil dat je nú zijn keuken koopt. Ook een werelddeal kan altijd beter.
De korting die je kunt krijgen varieert, maar bij sommige keukenzaken is 30-50% korting echt geen uitzondering!

Goedkope keuken gevonden?

Heb jij goedkoop een keuken kunnen kopen? Laat het ons weten. Wat werkte wel en wat niet? Deel je reactie onder dit artikel!

Stel hier uw vraag

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel