Ouderwets gasfornuis in een moderne keuken

Aga-fornuis

We hebben al vaak over gasfornuizen en ovens geschreven. Toch hebben we het er graag nog een keer over: oude gasfornuizen in moderne keukens zijn namelijk helemaal hip. Consumenten kiezen steeds vaker voor een fornuis van Aga, Wolf of een andere producent. In dit artikel gaan we daar wat verder op in.

Waarom een ouderwets gasfornuis in een moderne keuken?

Als we zeggen dat we in een jachtige tijd leven, trappen we een flinke open deur in. Toch is het zo: we zijn dag en nacht bezet met werk, leven en socializen. Om aan de druk en stress te ontsnappen, zoeken we rustpunten. De keuken is zo’n rustpunt.
De juiste inrichting speelt daarbij wel een rol. Als we een moderne keuken nemen die precies in ons werkpatroon past, zullen we niet zo snel ontspannen. Kiezen we echter voor elementen die we associëren met rust, dan voelen we ons rustiger en gaan we bovendien eerder ontspannen. We vallen dan vaak terug op elementen die iets met vroeger te maken hebben. Geen wonder dat retro fornuizen en vintage elementen zo in trek zijn. (En gemakshalve vergeten we maar dat we gelukkiger zijn dan ooit en dat er vroeger ook hard gewerkt moest worden voor weinig geld.)
Ouderwetse gasfornuizen zijn een typisch voorbeeld van een rustiek element in ons dagelijks leven. De gasfornuizen roepen een beeld op van tientallen jaren geleden en hebben vaak ook nog eens de kwaliteit van toen. Vandaar dat we heerlijk kunnen wegdromen bij de warmte van een ouderwets fornuis.

De term ‘ouderwets’ is overigens misleidend: niemand koopt tegenwoordig nog een ouderwets fornuis. We willen allemaal het nieuwste van het nieuwste. Keukenzaken weten dat en daarom vinden we er moderne ouderwetse gasfornuizen: fornuizen die eruitzien zoals honderd jaar geleden, maar die we ondertussen wel gewoon met de smartphone bedienen.

Zie hier ons overzicht met alle merken fornuizen

Ouderwets fornuis in je keuken

Ben je op zoek naar een ouderwets fornuis voor je nieuwe keuken? Doe dan hier inspiratie op.
Kies bijvoorbeeld voor een gasfornuis van wit email. Dat kun je ideaal combineren met witte tegels en zelfs met zwarte keukenkastjes.
Je zou ook kunnen kiezen voor een moderne keuken van hout met een traditioneel gasfornuis, eventueel zelfs in staalkleur. Daarmee geef je je keuken de industriële uitstraling van de fabrieken uit de jaren 50. Überhip!
Staal kun je sowieso mooi combineren met allerlei elementen. Kijk wel uit dat je het niet te zwaar maakt, want je keuken kan er, in combinatie met allerlei andere stalen elementen, heel bombastisch uit gaan zien.

Meer weten over fornuizen?
Ontvang dit online magazine t.w.v. € 24,95 nu Gratis
Hier kunt u deze aanvragen!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel