Pelgrim-fornuis? Alles over Pelgrim-fornuizen

Pelgrim-fornuis

In een serie over fornuizen mag een artikel over het Pelgrim-fornuis niet ontbreken. Het merk Pelgrim ontwikkelt al jarenlang fornuizen. Wie een eenvoudig fornuis met een kookplaat en oven wil hebben, kan daarvoor bij Pelgrim terecht.
Pelgrim heeft echter nog een andere lijn met fornuizen: ook voor een vrijstaand fornuis of inbouwfornuis kun je bij Pelgrim terecht. In dit artikel schrijven we erover…

Pelgrim-fornuis: inbouw en vrijstaand

Pelgrim probeert, niet verwonderlijk, mee te profiteren van het succes dat fornuizen heden ten dage boeken. Daarom ontwikkelde het merk een serie gasfornuizen die ingebouwd of vrijstaand geplaatst kunnen worden.
De fornuizen onderscheiden zich qua design sterk van de aloude Pelgrim-fornuizen: met hun glimmende materialen, grote glazen deuren en ronde knoppen doen ze een gooi naar het segment waarin ook andere merken fornuizen als de Boretti-, AGA- en Falcon-fornuizen uitkomen. Het verschil zit ‘m in de details: ondanks dat de ontwerpen op hoofdlijnen lijken op de fornuizen van de genoemde merken, zijn ze veel strakker. Bovendien zijn de fornuizen gericht op een lager segment: de prijzen zijn lager en ook op het gebied van functionaliteit krijg je bij andere merken meer.

Functies van Pelgrim-fornuizen

Niettemin biedt Pelgrim voor veel consumenten aardige alternatieven voor duurdere fornuizen. Voor een bedrag dat grofweg tussen € 750 en €1750 ligt, krijg je een fornuis dat in geen enkele keuken zal misstaan. Wie een Pelgrim-fornuis ziet, zal vaststellen dat-ie er anders uitziet dan een Boretti-fornuis, maar dat-ie toch een zekere uitstraling heeft.
Je krijgt dan ook gegarandeerd positieve reacties wanneer mensen het Pelgrim-fornuis voor het eerst zien. Helemaal wanneer je kiest voor een fornuis met 6 branders en dubbele deur, kunnen vrienden het idee krijgen dat je een peperduur fornuis hebt aangeschaft, terwijl je toch maar een fractie van de prijs voor een fornuis van AGA of Boretti kwijt bent.

Pelgrim-fornuis: ervaring

Dat een Pelgrim-fornuis goedkoper is dan een Boretti-fornuis of ander merk, zegt niets over de kwaliteit. Het van oudsher Nederlandse merk is altijd gepositioneerd geweest als een middenmerk: het ligt ver onder AGA, Boretti en Falcon en iets onder Bosch en Siemens maar boven Whirlpool.
Wie kiest voor een Pelgrim-fornuis, krijgt zeker waar voor z’n geld: we horen maar weinig klachten over het merk en ze gaan jaren mee.
Een Pelgrim-fornuis is dan ook zeker de moeite van het overwegen waard, mits je de concessies op het gebied van design en uitstraling voor lief neemt.

 

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel