PITT cooking: je kookpitten in je aanrechtblad
We schreven er vorige week al over: nieuwe technieken die design en techniek op een prachtige manier combineren. Na de in het aanrecht ingebouwde afzuigkap besteden we deze week aandacht aan een ander modern keukenfenomeen: kookpitten in het aanrechtblad ofwel PITT cooking.
Wat is PITT cooking?
Hoewel het aanbod van kookplaten in het achterliggende decennium steeds gevarieerder is geworden, zijn er altijd designliefhebbers die verder willen: geen kookplaat meer maar volledige integratie van de kookpitten in het keukenwerkblad.
Bij PITT Cooking worden de kookpitten in het aanrechtblad aangebracht. De bedieningselementen, zoals de ontstekingsknoppen, bevinden zich dus in het werkblad. De technische onderdelen, zoals de gasleiding, worden onder het aanrechtblad aangebracht. Keurig uit het zicht, zodat het lijkt alsof je kookzone bestaat uit niet meer dan wat kookpitten en knoppen. PITT cooking heeft bovendien hetzelfde kookvermogen als traditionele gasfornuizen.
Voordelen en nadelen van PITT cooking
Het voordeel hiervan is dat praktisch alles mogelijk is. Ongeacht je soort keuken en het materiaal van je werkblad kun je PITT Cooking integreren. Je benut de ruimte in je werkblad beter: werk je bijvoorbeeld graag met grote pannen, dan kies je voor meer afstand van de pitten ten opzichte van elkaar. Daarnaast kun je gemakkelijk de kookpitten afnemen en schoonmaken. Tenslotte heb je een keuken zoals niemand anders ‘m heeft. Een echte eye catcher dus.
Zijn er dan geen nadelen? We hebben de volgende vragen voor je: hoe belangrijk is design voor jou evenals het zelf bepalen waar je pitten komen? Vaak wil je ze toch bij elkaar in de buurt hebben. Wil je weinig schoonmaken? Hetzelfde schoonmaakgemak tref je ook aan bij gaskookplaten met een glasondergrond.
Bovendien kan Pitt Cooking de materiaalkeuze van je werkblad beïnvloeden. Poreuze werkbladen zoals marmer, graniet en composiet zijn gevoeliger voor vet en vlekken dan poreus-vrije werkbladen. Bij een kookplaat van glas of RVS is dit vet- en vlekeffect tussen de branders kleiner. Even een pan verschuiven, zoals op een kookplaat kan minder gemakkelijk zijn.
Ons advies: kijk eerst goed naar de mogelijkheden en vooral jouw wensen als je over wilt naar PITT cooking. Vergelijk prijzen voor Pitt Cooking ten opzichte van een kookplaat en vergeet daarbij de materialen en uren voor het inbouwen van Pitt Cooking of kookplaat in het werkblad niet mee te nemen. Over smaak valt nu eenmaal niet te twisten maar een vergelijklijstje kan je wel helpen een goede keuze te maken. Veel kookplezier!
Jouw ervaring met PITT cooking
Heb jij PITT cooking of ken jij andere voordelen en nadelen? Laat ze ons weten en reageer hieronder!
Meer artikelen lezen in deze categorie?
Pingback: Deze 4 keukentrends gaan we in 2016 vaker zien | Inrichting-huis.com
We hebben in maart onze nieuwe keuken met pitt-cooking. Iedereen die binnen komt zegt hier gelijk iets over, het is heel apart en het werkt geweldig. Schoonmaken is juist heel makkelijk en met name de ruimte tussen de pannen maakt het koken heel gemakkelijk. zeker een aanrader.
Hallo Robert, ook ik ben voornemend om Pitt cooking toe te gaan passen in mijn nieuwe keuken. Ik heb online diverse zaken al bekeken maar heb jij een goede referentie?
Hallo Robert,
Wat heb jij voor soort aanrechtblad ?
Mvg Martine
We hebben nu reeds 5 jaar Pitt Cooking. Het is vooral een product waar je voor kiest als je voor design gaat. Wat vooral belangrijk is om te weten is de voortreffelijke service van Pitt Cooking!
Wij krijgen over een paar maanden onze nieuwe keuken en twijfelen of we Pitt Cooking moeten nemen! Wij vinden het persoonlijk onwijs mooi maar vragen ons af of het handig is met name schoonmaken. Maar aan de reacties hierboven te lezen is het juist handig.
Wij geruiken het systeem sinds 2011 en vandaag is onder garantie en survice een reparatie uitgevoerd . Hie kunnen een hoop bedrijven nog van leren . Top service van een top product !!!!!
Wij hebben sinds 2,5 jaar pitt cooking. Echt stijlvol. Zet het vooral niet in de vaatwasser als het vies is. Daar kunnen de houders niet tegen. Maak het schoon met Doktor Power en het blijft er mooi uit zien.
Wij willen graag pitt cooking maar we zitten met de vraag van, wat nou als het water overkookt, loopt het water dan niet onder de pitts door de lade in?
Ik kook al 7 jaar met pitt Cooking en zag de black edition voorbij komen. Ik kon het niet weerstaan, en naar nu blijkt terecht! Voor een kleine investering heb ik nu nog krachtiger branders, is het nét nog iets makkelijker schoon te maken en ziet het er vooral weer geweldig uit. Wanneer mensen bij ons thuis komen zijn deze bijzondere pitten het eerste wat opvalt, het is echt een eyecatcher. Het overzetten was overigens zo gepiept, de service is dus ook nog eens prima!
Ik heb sinds 8 jaar Pitt Cooking. Vorig jaar Kerstmis, na langdurig koken is mijn Quartz blad met een klap gebarsten. Keukenwinkel failliet, merk van de soort Quarts niet op de bon, kortom niemand thuis. Geen goede combinatie dus, staat/stond wel heel mooi.