PITT cooking: je kookpitten in je aanrechtblad

PITT-cooking

We schreven er vorige week al over: nieuwe technieken die design en techniek op een prachtige manier combineren. Na de in het aanrecht ingebouwde afzuigkap besteden we deze week aandacht aan een ander modern keukenfenomeen: kookpitten in het aanrechtblad ofwel PITT cooking.

Wat is PITT cooking?

Hoewel het aanbod van kookplaten in het achterliggende decennium steeds gevarieerder is geworden, zijn er altijd designliefhebbers die verder willen: geen kookplaat meer maar volledige integratie van de kookpitten in het keukenwerkblad.

Bij PITT Cooking worden de kookpitten in het aanrechtblad aangebracht. De bedieningselementen, zoals de ontstekingsknoppen, bevinden zich dus  in het werkblad. De technische onderdelen, zoals de gasleiding, worden onder het aanrechtblad aangebracht. Keurig uit het zicht, zodat het lijkt alsof je kookzone bestaat uit niet meer dan wat kookpitten en knoppen. PITT cooking heeft bovendien hetzelfde kookvermogen als traditionele gasfornuizen.

Voordelen en nadelen van PITT cooking

Het voordeel hiervan is dat praktisch alles mogelijk is. Ongeacht je soort keuken en het materiaal van je werkblad kun je PITT Cooking integreren. Je benut de ruimte in je werkblad beter: werk je bijvoorbeeld graag met grote pannen, dan kies je voor meer afstand van de pitten ten opzichte van elkaar. Daarnaast kun je gemakkelijk de kookpitten afnemen en schoonmaken. Tenslotte heb je een keuken zoals niemand anders ‘m heeft. Een echte eye catcher dus.

Zijn er dan geen nadelen? We hebben de volgende vragen voor je: hoe belangrijk is design voor jou evenals het zelf bepalen waar je pitten komen? Vaak wil je ze toch bij elkaar in de buurt hebben. Wil je weinig schoonmaken? Hetzelfde schoonmaakgemak tref je ook aan bij gaskookplaten met een glasondergrond.
Bovendien kan Pitt Cooking de materiaalkeuze van je werkblad beïnvloeden. Poreuze werkbladen zoals marmer, graniet en composiet zijn gevoeliger voor vet en vlekken dan poreus-vrije werkbladen. Bij een kookplaat van glas of RVS is dit vet- en vlekeffect tussen de branders kleiner. Even een pan verschuiven, zoals op een kookplaat kan minder gemakkelijk zijn.
Ons advies: kijk eerst goed naar de mogelijkheden en vooral jouw wensen als je over wilt naar PITT cooking. Vergelijk prijzen voor Pitt Cooking ten opzichte van een kookplaat en vergeet daarbij de materialen en uren voor het inbouwen van Pitt Cooking of kookplaat in het werkblad niet mee te nemen. Over smaak valt nu eenmaal niet te twisten maar een vergelijklijstje kan je wel helpen een goede keuze te maken. Veel kookplezier!

 Jouw ervaring met PITT cooking

Heb jij PITT cooking of ken jij andere voordelen en nadelen? Laat ze ons weten en reageer hieronder!

Logo-PITT-Cooking
PITTcooking-Los-staande-brander

 

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel