Remake van Novy Up_Side

Novy Up_Side feature imgage 40 004-Novy-Up-87cm-ambient-12

We noteren 2012 wanneer Novy uitpakt met Up_Side. Acht jaar en vele verkochte exemplaren later brengt deze Belgisch afzuigkappenspecialist een remake uit van dit beproefde toestel.

Novy Up_Side is, net als de vorige uitvoering, een afzuigtoren die in het werkblad verzinkt en gecombineerd kan worden met modulaire Domino-inductiekookplaten. Novy Up_Side laat je anno 2020 keuze uit vijf vaste kookopstellingen met – naast de afzuigtoren – inductiekookzones, een inductiewok en/of teppan yaki. Voor welke combinatie ga jij?

Novy Up_Side feature imgage 40 004-Novy-Up-87cm-ambient-12

Afzuigtoren in vijf verschillende kookopstellingen

De inductiekookplaten die middenin een afzuigsysteem hebben, zijn ondertussen alom verspreid. Maar wat als je, naast gewone inductiekookzones, graag ook een roestvrijstalen teppan yaki wenst om rechtstreeks en vetvrij op te grillen? Of misschien wel een speciale inductiewok voor nog meer Oosterse specialiteiten?

Novy vond er wat op, ondertussen al even geleden, met Novy Up_Side. Deze afzuigtoren laat zich links en rechts combineren met de modulaire Novy Domino kookplaten. Nieuw is dat Novy Up_side nu verkrijgbaar is in vijf vaste kookopstellingen, ook met teppan yaki of wokkookplaat met concaaf kookvlak waarin de wokpan met bolle bodem zeer precies past.

Werkbladafzuiging garandeert visuele rust

Deze nieuwe versie van de Novy Up_Side afzuiging heeft een vergelijkbare esthetiek met andere modellen uit het assortiment werkbladafzuiging, zoals de One en Novy Panorama, die ontwikkeld zijn als dampkap-en-kookplaat-in-één. Sober, discreet én stijlvol uitgevoerd in het zwart.

De afzuiging is, net als de kookmodules zowel geschikt voor opbouw als vlakbouw, wat inhoudt dat ze zich ook volledig vlak in het werkblad laten integreren. De dampkap laat zich manueel bedienen en komt omhoog na een eenvoudig duwtje. Dankzij de regelbare klep kan het systeem nog gerichter dampen afvoeren, zowel op 0 of 10 cm hoogte. Gedaan met kokkerellen? Dan verzinkt Novy Up_Side weer tussen de Domino-kookplaten. Visuele rust gegarandeerd.

Nieuwe recirculatietechnologie

Novy Up_Side werkbladafzuiging is zowel geschikt voor afvoer van de kookdampen naar buiten als voor recirculatie. In dit laatste geval worden de kookdampen extra gezuiverd en ontdaan van geurtjes alvorens de lucht terug de ruimte in wordt geblazen. Met het oog op duurzaam wonen geniet deze oplossing de voorkeur, aangezien de warme lucht in huis blijft en niet naar buiten wordt afgevoerd. Er is met andere woorden volledige warmteterugwinning, wat de energiefactuur ten goede komt.

Novy heeft nu haar eigen Pure 2.0 recirculatietechnologie een update gegeven, zodat het systeem nog duurzamer wordt. Pure 3.0 is uitgerust met een nieuwe filter die tot 900 kookuren meegaat. Afhankelijk van hoe intensief je kookt, hoef je de filter maar om de 3 à 5 jaar te vernieuwen. Het innovatieve systeem is daardoor nog makkelijker geworden in onderhoud en geeft geurhinder geen kans.

De filter neutraliseert tussen 95 en 100% van alle kookgeuren, waaronder ook hardnekkige visgeur. Mede te danken aan de nieuwe filtercoating, een laagje dat de efficiënte werking nog verder ten goede komt. Geen geuren, geen gedoe!

Novy - Recirculatie_HR

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel