Samsung Family Hub nu ook in Nederland

samsung-family-hub-nu-ook-in-nederland

Nog niet zo heel lang geleden werd hij met tamtam aangekondigd: de Samsung Family Hub-koelkast, een koelkast die opvalt door z’n uitstraling en – vooral – het grote touchscreen aan de voorkant. De grote koelkast komt nu ook naar Europa en – dat vinden we vooral belangrijk – naar Nederland.
We zetten graag even de belangrijkste kenmerken voor je op papier.

Samsung koelkast: Family Hub

Over de Samsung Family Hub is nog weinig informatie in het Nederlands te vinden. Dat is te verklaren, want de koelkast is eerst in andere landen geïntroduceerd. Nu komt hij echter ook naar Europa en naar Nederland.
Opvallend aan de Samsung koelkast zijn zijn forse afmetingen. Hij bestaat uit een koelkast met twee deuren en uit een diepvriezer. Een van de onderdelen van de Samsung Family Hub is de FlexZone™, een veelzijdige ruimte waarmee je met een druk op de knop kunt schakelen tussen koelkast- en diepvriesfunctie. Bovendien kun je kiezen uit vijf verschillende koelstanden, zodat je de ruimte in de zomer kunt gebruiken om je bier te koelen en in de winter om grote boodschappen in te slaan. Een hoogwaardig koelsysteem met drie verdampers zorgt bovendien voor de juiste temperatuur en luchtvochtigheid.
Wie een foto van de Samsung koelkast ziet, is onder de indruk van zijn afmetingen en inhoud: hij biedt een enorme capaciteit, maar daar staat tegenover dat de goedkoopste versie in de VS ook $ 5800 (grofweg € 5200) kost.

Technologie van binnen

Bij Samsung mag je op technologisch gebied natuurlijk het neusje van de zalm verwachten. Je hoeft dan ook niet teleurgesteld te zijn: de koelkast heeft drie camera’s aan de binnenkant waarmee je altijd kunt zien wat je in huis hebt. De camera’s maken elke keer foto’s als je de koelkast sluit en die foto’s zijn op je smartphone te bekijken. Sta je in de winkel en weet je niet meer of je nog melk hebt? Dan check je dat gewoon even in de app. Eventueel kun je houdbaarheidsdatums invoeren. De koelkast telt dan zelf af, zodat je kunt kijken wanneer bepaalde producten niet meer mogen worden geconsumeerd.

Het indrukwekkendst is het touchscreen van 21,5” aan de voorkant van de koelkast. Hij zit er natuurlijk voor een groot deel gewoon voor de fun, maar je kunt er wel handig gebruik van maken. De immense “tablet” biedt namelijk niet alleen toegang tot allerlei handige functies, van boodschappenlijstjes tot recepten, maar kan ook worden gebruikt als vervanging van je koelkastmagneten. Met de juiste app kun je er een memobord of zelfs een fotolijst van maken, die je even snel weer omtovert tot een handig lijstje. Vooral leuk dus, maar wie weet hoe nuttig de toepassing in de toekomst gaat worden!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel