SieMatic: 90 jaar keukengeschiedenis

SieMatic 6006 1960

SieMatic bestaat meer dan 90 jaar en dat wil de Duitse keukenbouwer niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Het is niet alleen een gelegenheid om even terug te blikken, maar vooral ook om met een open blik naar de toekomst te kijken.

Inspelend op de keukennoden van vandaag én morgen heeft SieMatic dan ook de eigentijdse SLX PURE gelanceerd. Zoek je een degelijke en ergonomische keuken met een bijzonder greeploos en slank design? Zeker verder lezen!

Allereerste greeploze keuken

We noteren anno 1929 wanneer het bedrijf August-Siekmann-Möbelwerke wordt opgericht in Löhne (Westfalen, Duitsland). Vandaag is dit nog steeds de thuisbasis van het hoofdkantoor van SieMatic. De merknaam SieMatic kwam later en dateert van 1960.

Eigenlijk ging de lancering van dit label samen met het uitbrengen van de SieMatic 60, de eerste keuken met kastdeuren zonder zichtbare handgrepen. Als een ware pionier pakte SieMatic dus uit met de allereerste greeploze keuken. Tot op vandaag wordt deze SieMatic 60 beschouwd als een designklassieker die keukenontwerpers van vandaag nog steeds inspireert. ‘Timeless by tradition’ is dan ook een terechte slogan waarmee SieMatic zich wil profileren als een icoon van tijdloze kwaliteit en design.SieMatic SLX PURE 01

De greeploze SieMatic keuken van vandaag…

SieMatic 6006 1960

… en de greeploze SieMatic keuken toen ze in 1960 gelanceerd werd.

Gevestigd premium merk

Het kleine familiebedrijf van weleer heeft zich ontplooid tot een internationale en middelgrote keukenfabrikant. SieMatic is een gevestigd premium keukenmerk dat wil blijven normen en een standaard stellen op het vlak van esthetiek, individueel design en functionaliteit.

“De keuken van vandaag is niet zelden het centrum van de woning, daar waar familie en vrienden elkaar treffen, en die rol zal in de toekomst alleen nog maar toenemen”, aldus Ulrich W. Siekmann, CEO van SieMatic en kleinzoon van oprichter August Siekmann. Een treffend voorbeeld van de fusie tussen leefruimte en keuken is de SLX PURE, de nieuwe greeploze keukenlijn waarmee SieMatic uitpakt.SieMatic SLX PURE 08

SieMatic SLX Pure: keuken en woonruimte worden één.

Nieuw puristisch keukendesign met ledlicht

Het uitgangspunt voor de nieuwe greeploze keuken was niet min: hoe kunnen we het design nog meer stroomlijnen en verfijnen? En hoe kunnen we de greep nog ergonomischer maken? Het resultaat is een keukenconcept met een volledig gerestylede greeplijst, meteen de key design focus van de SLX PURE-designkeuken.

De nieuw ontwikkelde greep wordt gecombineerd met een slanke maatvoering van 6,5 mm en dit komt de elegantie alleen maar ten goede. In de schaduwvoeg van de greep zit bovendien een LED-lichtlijst die zowel de horizontale als verticale lijnen extra in het licht zet, ook letterlijk. Niet alleen de intensiteit van het licht maar ook de lichttemperatuur kan worden aangepast, al naargelang het moment en de gewenste stemming.

Naast de innovatieve greeplijst onderscheidt de nieuwe keuken zich door de grote oppervlakken van getint glas. De glazen leggers zijn bevestigd aan de achterwand waardoor ze schijnbaar zweven. Het zijn net luxueuze vitrinekasten waarin je je meest precieuze objecten bewaart. En zo is de link tussen keuken en woonkamer meteen gemaakt.SieMatic SLX PURE 02

De verlichte greeplijsten, afgewerkt met mooie materialen, geven een nieuwe dimensie aan het greeploos keukendesign.

Drie SieMatic keukencollecties, drie stijlwerelden

Smaken kunnen uiteraard verschillen. Daarom heeft SieMatic nog meer keukenmogelijkheden die werden ingedeeld in drie stijlwerelden. Let wel: stijlelementen uit de verschillende collecties kunnen en mogen gecombineerd worden. Dit maakt de mogelijkheden eindeloos, met als resultaat een unieke keuken op maat van de beschikbare ruimte én je persoonlijke wensen en voorkeuren.

  • PURE Collection of esthetisch minimalisme
    Greeploos designconcept waarbij de keukenfuncties mooi geïntegreerd worden in de eigentijdse architectuur van de omgeving.
  • URBAN Collection of de modulaire keuken

Mix van open en gesloten meubelen die niet zelden op zich staan, maar toch een eenheid vormen. Tot deze lijn behoort onder meer de meermaals bekroonde SieMatic 29, een eigentijdse interpretatie van de traditionele buffetkast.

  • CLASSIC Collection of de nieuwe klassieker

De liefde voor klassieke details gecombineerd met een moderne helderheid.SieMatic URBAN

Modulair keukendesign met SieMatic Urban.SieMatic CLASSIC

De Classic Collection met een hedendaagse interpretatie van klassieke en landelijke stijlelementen.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel