Siemens activeClean® pyrolyse –oven maakt zichzelf schoon

Pyrolyse oven

Het klinkt te mooi om waar te zijn: een oven die zichzelf schoonmaakt. Toch introduceert Siemens een nieuwe ovenlijn met een zelfreinigingsfunctie. Onder twee moeilijke namen worden reinigingsfuncties geïntroduceerd die ervoor moeten zorgen dat zelfs de smerigste keukenprins nog een schone oven houdt. KeukenErvaringen.nl vertelt…

Siemens activeClean® pyrolyse –oven

De dames en heren van Siemens zullen wel gedacht hebben: na al die flauwe innovaties is het eindelijk tijd voor eens iets echt revolutionairs. Daarom kwamen ze op de proppen met een nieuwe bakoven die eens echt iets anders doet: zichzelf schoonmaken. Daarvoor worden twee nieuwe concepten geïntroduceerd: activeClean® pyrolyse  en ecoClean katalyse. De eerste functie zorgt ervoor dat resten in de oven worden verbrand, terwijl de tweede functie vuil en vetspetters moet absorberen.

ActiveClean® pyrolyse

De methode die Siemens introduceert om de ovens zichzelf te laten reinigen, heeft nog het meeste weg van een… verbrandingsoven. Etensresten die in de oven zijn achtergebleven, worden met een druk op de knop verbrandt tot as. Daarna moet de as alleen nog even worden opgeveegd en klaar is Kees…

EcoClean katalyse

De tweede methode is speciaal bedoeld om te functioneren terwijl de oven wordt gebruikt. In de ovens is een speciale wand aangebracht die vuil en vetspetters absorbeert. Terwijl jouw rollade wordt bruingebakken, worden de hoge temperaturen gebruikt om vetspetters te verbranden. In principe is de functie alleen toegepast op de achterwand, maar wie voor comfort extra wil betalen, kan de functie ook op andere oppervlakken in de oven toepassen.

Voordelen van de Siemens-oven

Siemens ziet zelf veel voordelen in de nieuwe oven.

  1. Efficiënte zelfreiniging: Door de hoge temperatuur verbrandt al het vuil en vet in de oven, waardoor het schoonmaken een kwestie is van as wegvegen.
  2. Tijdbesparend: Omdat de oven zichzelf reinigt, hoef je geen tijd te besteden aan het schrobben van de binnenkant van de oven.
  3. Veiligheid: De oven is ontworpen om tijdens het pyrolyseproces veilig te zijn. De deur van de oven vergrendelt automatisch om te voorkomen dat deze tijdens de reiniging wordt geopend.
  4. Energie-efficiëntie: Hoewel pyrolyse hoge temperaturen vereist, is het proces over het algemeen energiezuinig vanwege de snelle reinigingstijd en de efficiënte isolatie van de oven.
  5. Gebruiksgemak: De ovens zijn vaak uitgerust met geavanceerde bedieningselementen en displays voor gemakkelijke bediening en monitoring van het reinigingsproces.
  6. Lange levensduur: Regelmatige zelfreiniging kan helpen de levensduur van de oven te verlengen, omdat opgebouwd vuil en vet kunnen leiden tot problemen en inefficiënties.
  7. Milieuvriendelijk: Door af te zien van chemische reinigingsmiddelen is het pyrolyseproces een milieuvriendelijke manier om de oven schoon te maken.

De functies schijnen danig effectief te zijn. Zo effectief zelfs dat milieubelastende schoonmaakmiddelen overbodig worden. Bovendien claimt Siemens dat de ovens zelfs 30% zuiniger zijn dan nodig is voor energielabel A. De ecoClean-functie zou bovendien de vervelende geurtjes met wel 80% verminderen. Dat zijn allemaal nobele feiten. We zijn benieuwd wie de functie oppakt en verder uitbreidt of welke fabrikant nog meer functies biedt. Voorlopig zien we de meeste voordelen in de vermindering van arbeid…

Bekijk de Siemsens activeClean® pyrolyse in één van de vele showrooms.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel