Slimme AEG ovenapp die gerechten ‘op het zicht’ herkent

AEG-camcook-slimme-keukenapparatuur

Connected cooking next level! Met CamCook lanceert AEG een nieuwe ovenfunctie die het gerecht op het zicht herkent en de juiste instellingen doorstuurt naar de oven. Het volstaat om met je smartphone een foto van het gerecht te nemen, waarmee de artificiële intelligentie van de My AEG Kitchen-app aan de slag gaat. 

Intelligente oventechnologie van AEG

Ons huis en vooral onze keuken wordt alsmaar slimmer. Steeds meer huishoudelijke en keukentoestellen zijn connected. Zo is er onder meer de MY AEG app waarmee je via je smartphone de tijd en temperatuur van je geconnecteerde AEG oven kunt instellen. Selecteer het gerecht en de artificiële intelligentie doet de rest. Bijsturen en eigen recepten toevoegen kan uiteraard steeds. AI, niet alleen ten dienste van het gebruikscomfort maar ook van het culinaire resultaat.

Na Cookview nu ook Camcook

AEG kon ons al eerder verbazen met slimme ovensnufjes. Zo is er CookView die het ‘connected cooking concept’ nu al naar een hoger niveau tilt. De AEG 9000 CookView-Steampro combi hetelucht- en stoomoven, ook beschikbaar in een nieuwe en trendy matzwarte uitvoering, heeft niet alleen een wifi-verbinding maar ook een geïntegreerde camera die verbonden is met de My AEG App op je telefoon of tablet. Dit maakt dat je letterlijk zicht hebt op de voortgang van je gerecht en dit gewoon vanuit je luie zetel. Je hoeft ook niet langer de feesttafel te verlaten om even je gerecht te checken. Mag dat korstje op je ovenschotel net iets krokanter? Dan stuur je de temperatuur en kooktijd simpelweg bij, ook via de app, in realtime en dus vanop afstand. 

Slimme gerechtenherkenning

Met CamCook gaat AEG nu dus nog een stapje verder. Door gebruik te maken van de camera op je telefoon wordt het binnenkort nog gemakkelijker om het perfecte gerecht te bereiden, elke keer opnieuw. Een constante kwaliteit gegarandeerd, zonder telkens weer de juiste temperatuur en tijd op te moeten zoeken. Zo werkt het. Neem een foto van je gerecht. De AI-technologie van Camcook maakt gebruik van deze foto om het gerecht te herkennen. Dit wordt weergegeven in de app, samen met de voorgestelde bakinstellingen. Die hoef je alleen nog maar door te sturen – ook via de app – naar de geconnecteerde AEG-oven. Bijsturen – en deze bijsturingen bewaren – kan uiteraard steeds. De app heeft al een aantal voorgeprogrammeerde gerechten die hij, zonder jouw input, zal herkennen. Daarnaast kun je je eigen gerechten toevoegen, eveneens met een foto en de juiste bakinstellingen. De volgende keer wanneer dit gerecht op het menu staat, zal de app het automatisch herkennen. Het principe wordt in beeld gebracht in deze video.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel