Steeds meer apps voor keukenapparatuur

Ben jij je aan het oriënteren op een nieuwe keuken of op keukenapparatuur? Dan hebben we goed nieuws! Moest je voorheen duizend-en-één keukenzaken afstruinen op zoek naar inspiratie, nu doe je dat vanuit je luie stoel. Steeds meer fabrikanten van keukenapparaten komen met een eigen app voor het uitzoeken van keukenapparaten. Sommige apps gaan zelfs zo ver dat je de keukenapparatuur al virtueel in je eigen keuken plaatst…

Apps voor keukeninspiratie

Wanneer je wilt weten welke keukenapparaten koop zijn en wat in jouw bestaande of nieuwe keuken past, levert een kleine zoektocht in de App Store je al snel tijdwinst op. Van Bosch vonden we de app 3D Studio , van Ikea IKEA 3D Keukenidee  en van AEG AEG Keuken Inbouwapparaten 2012 . Daarnaast zijn er nog diverse andere apps op het gebied van keukens en keukenapparaten te vinden. Bovendien wordt het aantal nog steeds uitgebreid met nieuwe apps van andere fabrikanten van keukenapparaten.
Het niveau van de apps verschilt enorm: zo zijn er apps die alleen een digitale catalogus vormen en een vrij statisch beeld van de collectie bieden. Er zijn echter ook geavanceerde apps waarmee keukens kunnen worden ontworpen en/of ingericht, zodat je op de keukentafel je nieuwe keuken kunt uitkiezen en ontwerpen.
Sommige apps bieden je zelfs mogelijkheden om met je mobiele toestel foto’s van de keuken te maken, waarna je de keuken zelf kunt inrichten met de middelen die de app je biedt.

Voordelen en nadelen van apps voor keukens en keukenapparatuur

De apps voor keukenapparatuur bieden je veel gemak. Zou kun je op je gemak kijken naar de mogelijkheden en functionaliteiten. Sommige apps bieden extra functies, zoals de genoemde fotofunctie. Dat maakt het heel eenvoudig om te kijken of een bepaald apparaat in je keuken past en staat. Dat geeft je meer zekerheid dan wanneer je alleen een beeld in je hoofd hebt. Een nadeel kan zijn dat je weinig gevoel krijgt bij een bepaald keukenapparaat. Dat kan er toe leiden dat het apparaat in het echt tegenvalt. Andersom is natuurlijk ook mogelijk dat je iets helemaal niets vindt, terwijl het in het echt heel erg meevalt. Het grootste voordeel vinden wij dat je zonder hulp van experts jezelf eenvoudig kunt oriënteren en voorbereiden. En mocht je de ideale keuken hebben gevonden, dan kun je hem gewoon opslaan of op je mobiele toestel aan anderen tonen. Dankzij de apps heb je vanaf nu je keuken in je broekzak…

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel