Steeds meer ‘slimme’ keukenapparatuur
De smartphone en tablet hadden we al: slimme mobiele apparaten waarmee je snel kunt werken en altijd mobiel bent. Fabrikanten van keukenapparatuur voegen daar nu ook slimme keukenapparatuur aan toe: consumenten kunnen steeds meer koelkasten, ovens en koffiezetapparaten kopen die op afstand via mobiele apparatuur zijn te bedienen. Hoe werkt het? En is het handig?
Slimme keukenapparaten: bedien ze met je smartphone of tablet
Zoals gezegd worden keukenapparaten steeds slimmer. Bovendien maakt de opkomst van betaalbare smartphones en tablets het mogelijk om altijd en overal online te zijn. Dat biedt, in combinatie met de enorme stress die we vaak hebben, kansen voor fabrikanten van keukenapparatuur: door slimme apparaten te maken, bieden zij consumenten een oplossing die handig inspeelt op de bereikbaarheid en ontzorging. Zo worden er steeds meer koffiezetapparaten en ovens geproduceerd die op afstand bedienbaar zijn. Een voorbeeld hiervan is de TopBrewer van Scanomat waarmee je via je iPhone en iPad koffie zet.
Hoe werken slimme keukenapparaten?
De keukenapparaten, zoals de TopBrewer, maken gebruik van je wifi- of mobiele netwerk om verbinding te maken met je iPhone en iPad. Via een speciale app kun je de apparaten in- en uitschakelen en soms zelfs instellen. De TopBrewer app stelt je bijvoorbeeld in staat om via je telefoon of tablet aan te geven welke koffievariant je wilt, hoe sterk hij moet zijn en hoeveel melk je wilt toevoegen. Wanneer je even niet over een slimme telefoon beschikt kun je natuurlijk ook gewoon je apparaat bedienen via de bedieningselementen op het apparaat zelf.
Slimme keukenapparaten: de voordelen en nadelen
Natuurlijk klinkt het allemaal interessant en heel catchy: wie wil immers niet z’n eten via de smartphone regelen? Nadeel is echter dat veel van de apparaten op dit moment nog ontzettend duur zijn. De markt van slimme keukenapparaten is immers nog jong en er moet nog veel ontwikkeld worden. Een ander nadeel is dat er ook een publiek is zonder smartphones of tablets. Die hebben weinig aan de apparaten. En wie wel een slim apparaat heeft, moet een speciale app downloaden. Dat wordt feest: een app voor je koffiezetapparaat, één voor je stoomoven, één voor je koelkast en één voor de diepvries. Wie zegt dat het allemaal naast elkaar werkt? En wie garandeert dat de straling niet schadelijk is?
Anderzijds zien we ook voordelen: regel lekker je apparatuur vanaf de bank, vanaf het toilet of vanuit de auto. Het scheelt tijd en de apparatuur biedt ontzettend veel mogelijkheden. Alleen bij vertraging of files heb je koud eten. Maar daar komt wellicht ook een oplossing voor…
Benieuwd naar welke slimme keukenapparaten in jouw keuken kunnen? Bezoek onze showroom en wij adviseren je graag.
Meer artikelen lezen in deze categorie?