Trend voor 2015: kokend waterkraan

Trend-voor-2015-kokend-waterkraan

De kokend waterkraan is al een tijdje op de markt. We schreven er dan ook al diverse keren over. Toch kan 2015 maar zo het jaar zijn waarin de kokend waterkraan écht doorbreekt. Personeel van keukenzaken ziet namelijk steeds meer trends opduiken. De belangrijkste trend? Kranen met koud, warm, kokend én gefilterd water. Die waren er namelijk nog niet.

Kokendwaterkranen met water zonder kalk

Eén van de nieuwste vindingen op het gebied van kokend waterkranen is het Inventum Easy Comfort-systeem. Dit systeem bestaat uit een kraan met een boiler van titanium. Titanium heeft niet alleen als voordeel dat het materiaal onverwoestbaar is, maar er hecht ook nog eens geen kalk aan. Daardoor is er geen filter nodig, waardoor de prijs lager kan zijn. AEG introduceerde een soortgelijk product: de ProSource-3-in-1-kraan.
We vermoeden overigens wel dat de prijs de komende tijd nog even hoog is omdat eerst de ontwikkel- en marketingkosten moeten worden terugverdiend …

Duurzame en hygiënische kokend waterkraan

Toen kokend waterkranen nog maar pas bestonden, werd er vooral ingezet op productontwikkeling. Inmiddels hebben de kranen hun plekje in de markt gevonden en is het tijd voor doorontwikkeling. Fabrikanten investeren daarom nu meer in duurzaamheid en hygiëne. Zo komen ze met nieuwe materialen die de levensduur verlengen of met oplossingen om de waterkwaliteit en/of het schoonmaakgemak te bevorderen. Dat levert je als consument wellicht wat gezonder water en wat tijdwinst bij het schoonmaken op. Water moet anderzijds weer niet ál te schoon zijn, omdat je lichaam dan weer te weinig antistoffen aanmaakt. Zacht water is in elk geval voor veel huishoudens wél een aanwinst.
Natuurlijk mag een kokend waterkraan geen invloed hebben op het milieu. Daarom wordt ook ingezet op waterbesparende kranen. Zo worden kranten uitgerust met een sensor die zorgt dat je alleen water krijgt wanneer je dat echt nodig hebt. Andere kranen worden voorzien van een speciale perlator met beluchter, die zorgt voor minder water, maar die wel de krachtige straal blijft bieden.

Kokendwaterkraan voor iedereen

De kokend waterkraan is voorlopig nog even voorbehouden aan consumenten met een ruim budget. Toch willen fabrikanten daar verandering in brengen. Wat hen betreft heeft de keuken van de toekomst standaard een kokend waterkraan met heet, koud en gezuiverd water. Dat is hygiënisch, maar ook gewoon erg makkelijk.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel