Trends in keukentegels

Niets in de keuken loont meer dan een goede wand of vloer. Zelfs de beste thuiskok laat immers wel eens een steekje vallen, waarna het toch fijn is als je de keukentegels snel en moeiteloos weer schoon kunt maken. Toch hebben keukentegels nog een belangrijk element: ze vormen namelijk de blikvangers van je keuken en laten bezoekers in één oogopslag zien hoe trendy je keuken is. Waar moet je dus op letten als je nú een keuken koopt?

Wandtegels anno nu: groot, groter grootst

De wandtegels die op dit moment helemaal hot zijn, zijn groot, erg groot. Een beetje keukentegel is ten minste 30 cm groot, maar dan zit je nog maar aan de onderkant. We zien om ons heen veel keukentegels die dubbel zo groot zijn: wandtegels van 60 cm zijn eerder regel dan uitzondering.          Vermeldenswaardig is dat tegels voor de keukenwand tegenwoordig ook niet meer vierkant zijn, maar dat er veel gekozen wordt voor verticale tegels.

Natuurlijke kleuren

De keukentegels die op dit moment de keukenzaken uitvliegen hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal sober van kleur. Tegels in grijstinten, antraciet en op de rand van grijs en groen doen het erg goed. Bovendien zijn de meeste keukentegels niet glad en strak afgewerkt maar hebben ze een ‘natuurlook’.

Vloertegel

Keramisch parket

Op keukenvloeren is keramisch parket in. Keramisch parket bestaat uit vloertegels met de uitstraling van hout. Steen met een houtlook dus. In combinatie met de juiste keuken geeft dit een unieke en originele uitstraling. Keramisch parket is te combineren met talloze keukenstijlen. En ook belangrijk: de nadelen van ‘werkend’ (krimpend) hout zijn dankzij de tegels verleden tijd!

Stel hier uw vraag

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel