Trends op keukengebied in 2013 – Deel 2

Vorige week schreven we al over de trends die we in 2013 in keukenland verwachten. In het artikel lieten we een aantal trends op het gebied van design, keukenontwerp en keukenmaterialen de revue passeren. Als het om keukentrends gaat zijn we echter nog niet uitgepraat. In deel 2 over keukentrends voor 2013 bespreken we trends ín de keuken.

Gebruiksgemak

Veel gezinnen bestaan uit tweeverdieners en iedereen heeft zo zijn eigen drukke bestaan. Daarom zullen veel keukenkopers (en keukenbezitters) zich toeleggen op gebruiksgemak. Natuurlijk zijn de combimagnetron en kant-en-klaarmaaltijden dé ultieme voorbeelden, maar wij voorzien ook een rol voor de kokendwaterkraan. In 2012 zijn er diverse producenten van keukenapparatuur geweest die een kokendwaterkraan op de markt hebben gezet. Naarmate er meer producenten volgen én er doorontwikkelingen van bestaande varianten komen, zal de prijs dalen, waardoor cookers en kokendwaterkranen betaalbaarder zullen worden. Nooit meer hoeven wachten op de waterkoker, nooit meer hoeven wachten tot het water in je pannetje is opgewarmd: met de kokendwaterkraan versnel je elk proces waarbij kokend water nodig is.

Duurzaam koken

We schreven er al eerder over op KeukenErvaringen.nl: mensen worden om uiteenlopende redenen duurzamer. Waar de één vooral op de centen wil letten, denkt een ander liever na over zijn ecologische voetafdruk of over de erfenis die we aan komende generaties achterlaten. Daarom zal de keuken duurzamer worden. Er komen nieuwe producten waarmee zuiniger met water en energie omgesprongen gaat worden. Dat is niet alleen goed nieuws voor toekomstige generaties maar ook voor uzelf!

Technologie in de keuken

De komst van tablets, smartphones en andere snufjes techniek leidt tot nieuwe innovaties waarmee we het onszelf wat gemakkelijker maken. Sommige dingen zijn totaal overbodig, andere voegen juist wat toe. De nieuwste trend is dat van betaalbare domotica in de keuken: met onze smartphones bedienen we muziek, auto’s én de oven. Wat nog maar even geleden science fiction leek is nu heel dichtbij: een slimme keuken dankzij een slimme phone.

Maar daarover later meer…

KeukenErvaringen.nl wenst je goede Kerstdagen en alle goeds in 2013!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel