Unieke afzuigkap? Neem eens wat anders

Een afzuigkap is voor veel mensen pure  noodzaak. Dat is ook logisch, want zonder afzuigkap heb je altijd last van vervelende etensgeuren. We hebben het dan nog niet eens over kringen in je plafond en vetvlekken op de muur. Toch weten veel consumenten niet welke mogelijkheden er zijn op het gebied van afzuigkappen. Volgens ons is dat één van de belangrijkste redenen waarom we in de meeste keukens nog een traditionele schouw vinden. We besteden daarom graag een artikel aan 2 unieke afzuigkappen.

De Bora Downdraft: afzuigkap in je aanrechtblad

We schreven eerder al eens een uitgebreid artikel over de Downdraft van Bora. Deze afzuigkap zit in je aanrechtblad verwerkt en is dus op een heel andere manier een blikvanger dan de traditionele schouw. Lees het uitgebreide artikel over de Bora Downdraft: Een afzuigkap in je aanrechtblad? Het kan!

Hangende afzuigkap – Novy Zen

De meeste afzuigkappen hangen, dus eigenlijk is een hangende afzuigkap niet uniek. Wél uniek is de hangende Novy Zen-afzuigkap. Deze afzuigkap is oorspronkelijk ontwikkeld voor kookeilanden, maar uitermate geschikt voor gebruik in andere keukens. De 120 centimeter brede afzuigkap is gemaakt van lichtdoorlatend materiaal en past, dankzij de ingebouwde sfeerverlichting, in elke designkeuken.
Dankzij de geluiddemper is de Novy Zen erg stil. Erg handig is de afstandsbediening, waarmee je de afzuigkap vanuit elke hoek in de keuken kunt bedienen. Over het vermogen hoeven we ook niet te klagen: met een debiet van 1080m2 per uur doet de afzuigkap niet onder voor tal van concurrenten. Ben je benieuwd naar de afvoerleiding? Die is er niet: de Zen maakt gebruik van een recirculatiefilter, zodat je geen afvoer naar buiten nodig hebt. Dat is tegelijkertijd de kracht van de Novy Zen, want daardoor kun je hem overal aan je plafond hangen.

novy zen afzuigkap

Ronde afzuigkap – Elica Grace

Een andere unieke afzuigkap is Grace van het merk Elica. Deze afzuigkap is helemaal rond en kan geleverd worden als wandafzuigkap of als eilandafzuigkap. De afzuigkap heeft een doorsnede van 51 cm en werkt, net als de Zen van Novy, op basis van een recirculatietechniek. Leuk detail is dat de afzuigkap werkt met aanraakbediening: daardoor wordt het een futuristisch hebbeding.

elica grace afzuigkap

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel