Vaatwasser trends

Vaatwasser-trends

Vaatwassers zijn niet echt producten waar je trends zou verwachten. Toch komen ook fabrikanten van vaatwassers regelmatig met nieuwe productinnovaties en –verbeteringen. Op het gebied van trends kunnen we dan ook best wat verwachtingen hebben. In dit artikel zetten we een aantal vaatwassertrends op een rijtje die je de komende tijd zeker in de gaten moet houden.

Energiezuinige vaatwassers

Vaatwassers verbruiken best wat stroom en water. Toch is er sinds de introductie van de eerste vaatwassers al heel wat verbeterd. Niettemin valt er nog best wat winst te behalen op het gebied van energiezuinige vaatwassers. Fabrikanten introduceren dan ook steeds weer zuiniger vaatwassers. We zien dan ook steeds meer vaatwassers met energielabel A+++. Niet gek, want dat is beter voor het milieu en voor je portemonnee!

Stille vaatwassers

Een vaatwasser die draait, maakt geluid: de motor bromt, water wordt aangezogen en borden en bekers rammelen. Dat is allemaal niet zo storend, maar wie er eenmaal op let, kan zich er toch flink aan ergeren. Om nog meer comfort te bieden, investeren fabrikanten in stillere motoren en in geluidsdempende technieken. Daardoor hoor je straks niet meer dat je vaatwasser draait. Ideaal! Wat ons betreft mag er nog wel een charmante methode worden ontwikkeld voor het vervelende piepje wanneer de vaatwasser klaar is. We zijn benieuwd …!

Vaatwassers met in hoogte verstelbare korven

De twee belangrijkste innovaties hebben betrekking op je portemonnee en comfort. Pas daarna komen trends die het gebruiksgemak verbeteren. Blijkbaar ervaren consumenten dat toch als minder belangrijk. Niettemin is de trend van in hoogte verstelbare korven heel makkelijk: verstelbare korven voorkomen niet alleen veel bukwerk, maar bieden je ook nog eens mogelijkheden om de vaatwasser helemaal naar eigen wens in te delen. Zo gebruik je ‘m pas echt optimaal!

Supersnelle programma’s

Een vaatwasser kent standaard een beperkt aantal programma’s. Sommige programma’s duren bovendien ook nog eens bijna drie uur. Natuurlijk kun je ze altijd wat inkorten, maar dan nog kosten ze veel tijd. En hoe langer een programma duurt, hoe meer energie en water hij verbruikt. Daarom wordt ingespeeld op snellere programma’s. Daardoor hoef je minder lang te wachten en bespaar je ook nog eens tijd en geld. Handig!

Sensoren voor de vaatwasser

In dit technologische tijdperk kunnen intelligente vaatwassers niet achterblijven. Toch vormen sensoren voor veel mensen pas één van de laatste trends. Dat verbaast ons, maar wellicht zitten consumenten toch nog niet zo op al die noviteiten te wachten. De nieuwste vaatwassers zullen echter worden uitgerust met sensoren die automatisch de inhoud van de vaatwasser meten en de waterhardheid regelen. Daarnaast worden nieuwe vaatwassers voorzien van sensoren die ervoor zorgen dat je de deuren met één aanraking kunt openen. Dat lijkt ons een hele vooruitgang, want veel mensen moeten best hard aan die strakke deur trekken. Eén aanraakbeweging is dan heel wat ergonomischer en voorkomt waarschijnlijk ook nog eens dat je het frontje voor de vaatwasser uit zijn verband trekt.

 

 

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel