Wat kost een aanrechtblad?

Dekker-Zevenhuizen-werkbladen

Geen keuken zonder aanrechtblad. Een aanrechtblad is onmisbaar. Zonder aanrechtblad is niet alleen je keuken maar half af, maar kun je ook helemaal niets beginnen. Want een aanrechtblad gebruik je dagelijks om je boodschappen neer te zetten, groenten te wassen en vaat neer te zetten.
Maar geen aanrechtblad is hetzelfde en elk jaar komen er wel fabrikanten met innovatieve nieuwe producten of andere oplossingen.
We schreven inmiddels al een hele serie artikelen over aanrechtbladen. Maar wat kost een aanrechtblad?

Aanrechtbladen – prijzen

In dit artikel noemen we een aantal richtprijzen voor aanrechtbladen. Voor we die prijzen noemen, willen we echter benadrukken dat de prijzen niet vaststaan en per merk, leverancier en kleur kunnen verschillen. Je kunt ons er dus niet op vastbinden…
Het moge duidelijk zijn dat de belangrijkste prijsfactor het materiaal is: wie een kunststof aanrechtblad koopt, , is veel minder geld kwijt dan wie kiest voor een aanrechtblad van graniet. En wie kiest voor een aanrechtblad van licht graniet kan weer meer kwijt zijn dan een consument die kiest voor een aanrechtblad van donker graniet. En om niet meer te noemen: wie kiest voor een donker granieten aanrechtblad met PITT® Cooking en een Downdraft is weer meer kwijt dan iemand die kiest voor een aanrechtblad met gewone kookplaat en schouwafzuigkap. Grofweg kunnen we zeggen dat de volgorde van goedkoop naar duur als volgt is: kunststof aanrechtblad > composiet aanrechtblad > granieten aanrechtblad > betonnen aanrechtblad > aanrechtblad van gehard glas (design).

Prijzen aanrechtbladen bij keukenzaken

Een andere belangrijke factor bij de prijzen van aanrechtbladen is de zaak waar je je aanrechtblad koopt. Wie een aanrechtblad koopt bij een bouwmarkt betaalt vaak het minst. Dat is eenvoudig te verklaren: bij een bouwmarkt worden vaak alleen kunststof aanrechtbladen verkocht. Daarnaast kan een Gamma of Praxis de aanrechtbladen groot inkopen, waardoor de prijs gedrukt wordt. Wie een kunststof aanrechtblad bij een keukenzaak koopt, is vaak zeker het dubbele kwijt. Daar staat tegenover dat een keukenzaak vaak wel meer of betere garanties biedt.

Hieronder geven we een grove schatting van de prijzen van aanrechtbladen bij keukenzaken. De prijzen zijn grofweg gebaseerd op de prijslijst van Dekker Zevenhuizen, de grootste aanrechtbladenfabrikant van Nederland.

Materiaalsoort Prijs*
Kunststof € 255 – € 350
Roestvrij staal € 360
Nanotechnologie € 390
Massief hout € 400
Composiet € 500
Graniet € 500
Keramiek € 550
Beton en terrazo € 650
Glas € 670
* De prijs is per strekkende meter, op basis van een diepte van 60 cm en een dikte van 4 cm, inclusief randafwerking

Wat kost betonnen aanrechtblad?

Eén van de meest gestelde vragen is Wat kost een betonnen aanrechtblad? De bovenstaande tabel geeft je antwoord: voor een betonnen aanrechtblad betaal je zo’n € 650 per strekkende meter. Dat komt zomaar neer op zo’n € 1800 voor een gemiddelde keuken.
We schreven op onze website echter al eens een artikel met tips voor een goedkoper aanrechtblad van beton: je kunt, afhankelijk van de grootte en eisen, al voor € 100 klaar zijn. Lees hoe je zelf een aanrechtblad van beton kunt maken.

Wat kost granieten aanrechtblad?

Eén andere veelgestelde vraag is Wat kost een granieten aanrechtblad? Ook dat antwoord vind je in de tabel hierboven. We moeten wel zeggen dat een aanrechtblad van graniet nog relatief goedkoop is: hoewel het aanrechtblad een keer zo duur is als een aanrechtblad van kunststof, is het nog altijd goedkoper dan keramiek, terrazo en gehard glas. Graniet heeft echter één belangrijk aandachtspunt: omdat het een natuurproduct is, weet je nooit exact hoe het eruit ziet. Je kunt dus een ander aanrechtblad krijgen dan je in gedachten had tijdens de bestelling. Wil je zeker zijn van je zaak? Bezoek dan een showroom en bekijk de aanrechtbladen van je dromen. Daar staat tegenover dat het product je keuken een natuurlijke en luxe uitstraling geeft. Maar nogmaals: je weet dus nooit exact waar je voor betaalt tót je het product ziet.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel