Welke merken wijnkoelkasten zijn er?

Merken wijnkoelkasten

Wijnkoelkasten zijn er in alle soorten en maten. Er zijn wijnkoelkasten met veel en met weinig inhoud, wijnkoelkasten die mooi en minder mooi zijn en wijnkoelkasten die heel duur of juist heel goedkoop zijn. Welke wijnkoeling je dan kiest, is sterk afhankelijk van je eigen wensen en eisen. Toch kunnen we ons goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet ziet. Daarom zetten wij de wijnkoelkasten voor je op een rijtje.
Maar let op: we kunnen nooit alle merken uitgebreid in één artikel bespreken. Daarom staan in dit artikel de vijf meest in het oog springende merken. Wil je meer weten over één specifiek merk? Laat dan je reactie achter onder dit artikel, zodat we aan dat merk meer aandacht kunnen besteden.

Dometic wijnkoelkast

Wie op zoek is naar een wijnkoelkast, kan bijna niet om de Dometic wijnkoelkast heen. De wijnkoelkast en bijbehorende technologie werden ontwikkeld in 1922. Sindsdien werden talloze wijnkoelkasten ontwikkeld. De wijnkoelkasten van Domestic zijn sterk gericht op personen met een enorme wijnvoorraad: ze bieden zomaar ruimte aan minimaal 30 flessen wijn. De grotere modellen zijn zelfs geschikt voor meer dan 75 flessen!
Door de absorptiekoeling produceert de wijnkoelkast nauwelijks geluid en trillingen. Je kunt één temperatuur instellen voor de gehele wijnkoelkast.

Haier klimaatkast

Een andere producent van klimaatkasten is Haier. Dit bedrijf ontwikkelt klimaatkasten met verschillende afmetingen. De wijnkoelkasten van Haier zijn qua capaciteit vergelijkbaar met die van Dometic. Ze ogen echter een stukje strakker, waardoor ze ook in wat modernere interieurs net wat beter tot hun recht komen. Bovendien zijn de wijnkoelkasten van Haier een stukje goedkoper: betaal je voor een Dometic wijnkoelkast zomaar € 2000, bij Haier ben je voor minder dan de helft klaar. Een speciale techniek voorkomt trillingen van de compressor en met een A- of B-label hoef je je ook geen zorgen te maken over de energierekening.

Samsung wijnkoelkast

Overal waar technologie een rol speelt, is Samsung te vinden, dus ook in de markt voor wijnkoelkasten en klimaatkasten. Alle modellen van Samsung vallen op door hun nette en tijdloze ontwerp. Sommige wijnkoelkasten van Samsung roepen bovendien door hun verlichting nog extra sfeer op. De wijnkoelkasten zijn op internet niet veel te koop, maar lokale speciaalzaken zullen ze ongetwijfeld hebben. We vonden op Bol.com een exemplaar voor 33 flessen voor € 400. Niet duur, maar energielabel C compenseert dat met je energierekening…

Bosch wijnklimaatkast

Ook Bosch, een trouwe producent van keukenapparatuur, produceert wijnklimaatkasten. Het merk biedt diverse modellen die opvallen door hun roestvrijstalen uitstraling. Daarmee lijken ze wel een beetje op horecakoelkasten en passen ze niet in elk interieur. Wanneer je de wijnklimaatkast uit het zicht zet, hoeft dat echter geen bezwaar te zijn.
De Bosch wijnklimaatkasten zijn veelal voorzien van twee temperatuurzones. Daardoor kun je je wijn op twee verschillende temperaturen bewaren in één kast. Handig! Volgens de verkoopspecificaties van de Bosch wijnklimaatkast kun je bijna 200 flessen kwijt in de kast. Dat is handig, maar het lijkt ons voor een gemiddelde particulier wat veel van het goede. Met prijzen van rond de € 1500 betaal je drie keer zoveel als voor een Samsung wijnkoelkast. Maar ja, je kunt dan wel 6 keer zoveel kwijt…

Liebherr wijnklimaatkasten

Ten slotte noemen we nog het merk Liebherr. Dit merk produceerde al veel verschillende wijnklimaatkasten met een capaciteit van circa 30 tot meer dan 200 flessen. Het merk kent verschillende designs met strakke en soms wat pompeuze kasten. We zagen ook wat kasten van een prachtige houtsoort, zelfs zonder de gebruikelijke glazen deur. De wijnklimaatkasten hebben vaak energielabel A en zijn dus erg energiezuinig. De prijzen variëren van € 400 tot ruim € 1000.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel