Werkbladafzuiging? Deze merken bieden het…

downdraft afzuiging

We schreven een tijd geleden over de Bora Downdraft, een afzuigkap voor in je aanrechtblad, ook wel werkbladafzuiging of werkblad afzuigkap genoemd. Nu is Bora zeker niet de enige die een afzuigsysteem voor in je aanrechtblad levert. Er zijn namelijk tal van andere fabrikanten van keukenapparatuur die downdraft afzuigsystemen, zoals de afzuigkappen ook wel genoemd worden, produceren. We zetten de andere fabrikanten van soortgelijke keukenapparatuur voor je op een rijtje.

Novy UP_SIDE werkbladafzuigunit

Eén van de aanbieders van werkbladafzuiging is Novy. De fabrikant van keukenapparatuur ontwikkelde UP_SIDE , een systeem dat vooral bedoeld is voor minimalistische keukens en designkeukens. De werkbladafzuigkap kan in het aanrechtblad worden geïntegreerd en zuigt alle dampen naar onderen af. Dankzij het recirculatiesysteem, waarmee tegenwoordig veel afzuigkappen zijn uitgerust, kun je de afzuigkap plaatsen waar je maar wilt.

Homeier Downdraft afzuigkap

Een andere fabrikant die met een downdraft-afzuigkap komt is Homeier, specialist in design afzuigkappen. De werkbladafzuigkap  bevindt zich, wanneer hij niet actief is, in het aanrechtblad. Je schakelt ‘m in met behulp van een afstandsbediening, waarna hij uit het aanrechtblad omhoog komt. Om het je gemakkelijk te maken is de downdraft-afzuigkap voorzien van tl-verlichting. Op de redactie vinden we het zeker niet de mooiste werkbladafzuiging die we ooit gezien hebben, maar hij ziet er zeker functioneler uit dan veel designafzuigkappen.

Wave downdraft

Ook Wave biedt diverse werkbladafzuigsystemen  aan. Op de website adverteert het merk met opbouwafzuigkappen. Dit zijn staande afzuigkappen die op het aanrechtblad worden gemonteerd en die niet in het aanrechtblad geschoven kunnen worden. Daarom zijn ze vooral oogstrelend, want je wilt immers niet de hele tijd tegen de techniek aankijken. Uniek is dat Wave ook downdraft afzuigkappen aanbiedt die aan beide zijden kunnen afzuigen. Daardoor kun je ze op elke manier plaatsen en zelfs tussen twee kookplaten in positioneren.

Siemens tafelventilatiesysteem

Ten slotte noemen we nog Siemens’ tafelventilatiesysteem, zoals de fabrikant van keukenapparatuur het downdraftsysteem noemt. Net als de afzuigkap van Homeier is het systeem buiten werktijd in het aanrechtblad verzonken en komt het overeind wanneer je ‘m inschakelt. De verlichting wordt geleverd door led-lampjes over de hele breedte van het systeem. Omdat het systeem een designafzuigkap is, is het ook een oogstrelend systeem wanneer het in gebruik is.

 Heb jij een downdraft-afzuigsysteem?

Dan horen we graag je ervaring! Welk systeem heb je? En hoe vind je het? Laat het ons hieronder weten!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel