Wijnkoelkast in de keuken

Wijnkoelkast-in-de-keuken

Crisis of geen crisis: het gaat goed met ons consumenten. We hebben veel welvaart en proberen te ontspannen en te genieten. Daar hoort (natuurlijk) een goede wijn bij. Consumenten beseffen dat steeds meer en kiezen daarom voor de luxe die hoort bij een goede wijn. Het resultaat: er komen steeds meer mensen met een wijnkoelkast in de keuken.

Verschil wijnkoelkast en wijnklimaatkast?

Het begrip “Wijnkoelkast” is een algemene term die veel wordt gebruikt. Wanneer we het hebben over een wijnkoelkast moeten we echter onderscheid maken tussen een wijnklimaatkast en wijnbewaarkast. Je kunt in allebei de wijnkoelkasten je wijn bewaren, maar bij een wijnklimaatkast kun je je eigen temperatuur instellen. Een wijnklimaatkast heeft dus ook de mogelijkheid om te verwarmen, dit is bij een wijnkoelkast niet mogelijk. Dat is een extra functie ten opzichte van de wijnbewaarkast, waarin je je wijn in optimale omstandigheden bewaart. Je kunt de temperatuur van een wijnkoelkast instellen tussen 4 en 18 graden Celsius.

Waarom zou je kiezen voor een wijnkoelkast?

Een wijnkoelkast is dus gewoon een koelkast, maar dan speciaal voor je wijnen. Maar waarom zou je kiezen voor een wijnkoelkast? Heel simpel: niet iedereen heeft een kelder en niet iedereen met een kelder heeft ruimte voor het bewaren van wijnen. En wijnen blijven het beste op smaak wanneer je ze koel en donker bewaart. Natuurlijk kun je de wijn in een gewone koelkast bewaren, maar die beschermt de wijn niet zo goed tegen invloeden van buitenaf. Je moet immers regelmatig de koelkast openen en bovendien is een koelkast bedoeld voor algemeen gebruik. Een wijnkoelkast beschermt je wijn beter en houd je wijn constant op de juiste temperatuur. Dat merk je gegarandeerd aan de smaak!

Natuurlijk is een wijnkoelkast ook een stukje luxe: een wijnkoelkast hoort bij een bepaalde levensstijl en veel mensen dromen van luxe en gemak. Met een wijnkoelkast komt die droom wat dichterbij.

Wat kost een wijnkoelkast?

Wijnkoelkasten zijn er in verschillende soorten en maten. Je hebt wijnkoelkasten met een inhoud van 23 liter voor zo’n € 100 en wijnkoelkasten met een inhoud van 6 liter voor € 150. Veel verschil dus…
In de komende weken bespreken we de wijnkoelkast uitgebreid. Benieuwd welke wijnkoelkast merken er zijn? Lees dan dit blog over wijnkoelkast merken en kom alles te weten over verschillende soorten wijnkoelkasten. Heb je na het lezen van bovenstaande blog nog twijfels over de aanschaf van wijnkoelkasten en wil je je laten adviseren? Bezoek de showroom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel