Wolf fornuizen

Wolf-fornuis

Hou je als thuiskok van robuust, groot en superieur koken voor veel vrienden? Dan is een Wolf fornuis jouw eigen “American dream”.

Geschiedenis van Wolf fornuizen

In het jaar 2000 werd het Amerikaanse Wolf fornuizen, overgenomen door Sub-Zero. Een Amerikaans familiebedrijf opgericht door ingenieur Westye F Bakke, die in 1940 een pionier was in het bewaren van voedsel tegen ultra lage temperaturen (sub-zero). Voor zijn zoon, die diabetes had, moest namelijk insuline bewaard worden. Het innovatieve bedrijf vond een goede partner in Wolf welke al 80 jaar professionele kookapparatuur ontwikkelde. Onder leiding van de kleinzoon Westye staat Sub-Zero Wolf nog steeds garant voor high-tech koel- en kookapparatuur voor levenslange kwaliteit zonder compromissen.

Prijsklasse Wolf fornuizen

De prijsklasse van Wolf fornuizen bevindt zich in de supertop-klasse vanaf € 10.000,00 tot € 24.000,00 inclusief de BTW.

De toppics van een Wolf

 Levenslang

Met een Wolf fornuis heb je levenslang: het wordt gebouwd om minimaal 20 jaar mee te gaan. De lab-tests onder extreme omstandigheden moeten de duurzaamheid waarborgen. Ieder fornuis wordt apart getest voordat het de fabriek verlaat voor verzending.

Professioneel

Een Wolf fornuis, ontstaan vanuit de industriële keuken, is ontdaan van alle overbodige franje en concerteert zich op alle professionele technieken die koken makkelijker maakt. Zo heeft de oven een kerntemperatuurmeter, uitgestelde start en naast 2 verstelbare rekken ook een telescopisch ovenrek. De professionaliteit zit hem ook in de hydraulisch gedempte deur met 3 lagen glas en het roestvrijstaal dat van industriële kwaliteit is.

Multifunctionele oven met twee ventilatoren

De ovens van het Wolf fornuis worden verwarmd door twee ventilatoren, waardoor de warmte zeer gelijkmatig verdeeld wordt. De ovens zijn uitgevoerd met 10 kookinstellingen waaronder een pyrolyse stand (zelf reiniging).

Zelfontstekende brander met elektronische vlamdetectie

De volautomatische branders die zichzelf ontsteken zijn voorzien van elektronische vlamdetectie die ervoor zorgt dat de brander ook op een lauwwarme temperatuur functioneert.

Allemaal wokbranders

Bij een Wolf fornuis zijn alle branders identiek zowel in afmeting als in vermogen. Dit betekent dat alle branders optimaal kunnen wokken met een maximaal vermogen van 4,8 kW, tegelijkertijd kunnen al deze branders ultiem sudderen door de minimale stand van 0.2 kW . Dit geldt voor alle branders, of het fornuis nu is uitgerust met vier, zes of acht branders. Eén uitzondering is de brander links achter, deze is kleiner in diameter en gaat tot 2.7 kW: geschikt voor bijvoorbeeld het opwarmen van melk.

Gemakkelijk reinigen
Door de naadloze vangschaal onder de branders is reiniging eenvoudig.

Accessoires

Optioneel is een infrarode Teppan-Yaki plaat, verstelbaar in temperatuur, een infrarode grill, een ovensteen en een coup-de-feu-plaat voor sudderen.

 Kenmerkend door grote robuuste knoppen

De rode knoppen zijn standaard, maar voor de minder uitbundige kok kunnen de knoppen ook in zwart of RVS uitgevoerd worden.

Informatie:

Voor meer informatie: de Nederlandse importeur is Alluance Group uit Genemuiden. http://www.alluance.nl. De Nederlandse Wolf website

 

 

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel