Pelgrim fornuizen

Pelgrim-fornuis

Wil je koken op een puur Nederlands fornuis dat al bijna 100 jaar staat voor technisch vernuft in gebruikers- en schoonmaakgemak? Het Pelgrim fornuis staat voor mooi en gemakkelijk.

Geschiedenis van Pelgrim fornuizen

Samen met zijn 4 zoons richt B.J. Pelgrim op 28 april 1931 de N.V. Pelgrim op, als dochteronderneming van Neerlandia, waarvan hij sinds 1920 eigenaar is. Er worden “volksfornuisjes” van gietijzer geproduceerd. Na de oorlog komen er gasfornuizen en oliekachels bij. Door de “aardgasbel” begint Pelgrim in 1960 gasfornuizen op aardgas te produceren. In 1986 wordt Pelgrim overgenomen door ATAG. Sinds 2000 zetelt Pelgrim met ATAG en ETNA in Duiven, waar Pelgrim het middensegment voert. Gebruikersvriendelijkheid, functionaliteit en mooi zijn de woorden die Pelgrim kenmerken. Niet gek voor een merk dat al bijna 100 jaar bestaat.

Prijsklasse Pelgrim fornuizen

De advies-prijsklasse van een vrijstaande Pelgrim begint in het budgetsegment vanaf € 400,00 en gaat al gauw naar het middensegment tot ruim € 2.500,00.

De topics van een Pelgrim fornuis

Schoonmaakgemak
Door de gladde ovendeur en uitneembare binnenruit kun je gemakkelijk schoonmaken.

Ultrakoele ovendeur
De utrakoele ovendeur zorgt voor veiligheid in de keuken.

Soft-close
Sommige fornuizen zijn uitgerust met soft-close: als je de deur loslaat, dan laat het soft-close systeem de deur zacht sluiten.

Alle ovens met turbo-hetelucht
De krachtige ventilator zorgt voor optimale luchtcirculatie waardoor er gebakken kan worden op verschillende niveaus.

Timer met uitgestelde start
Met deze functie op de luxere modellen, kun je zelf bepalen wanneer de oven aan en ook weer uitgaat. Handig als je weg bent en eten klaar wilt hebben als je terugkomt.

Binnenruimte van emaille
Een binnenruimte van emaille is kras- en hittebestendig en voorkomt vuilaanhechting. Het is gemakkelijk schoon te maken en duurzaam.

Stoomschoonprogramma
In sommige Pelgrim ovens stoomt de oven in ongeveer een half uur al het vuil los wat je daarna makkelijk kunt verwijderen met een doekje.

Netjes opgeruimd door opberglade
Onder de meeste Pelgrim fornuizen is een opberglade aanwezig. Handig om je bakspullen in op te bergen.

Energieklasse A
Ook het goedkopere Pelgrim fornuis is te verkrijgen in energieklasse A. Daar kunnen een heleboel duurdere merken vaak niet eens aan tippen.

Sterke brander ook bij goedkopere Pelgrim fornuis
Zelfs de goedkopere Pelgrim fornuizen bestaan uit: 1 sudderbrander, 2 normale branders, 1 sterke brander (3 watt). Een krachtige wok brander tref je aan in het 90 cm breed fornuis.

Koken op gas, inductie, elektrisch of keramisch
Bij een Pelgrim fornuis kun je kiezen uit gas, inductie (met boost-functie), elektrisch of keramisch.

Afzuigkappen, achterwanden en inbouwapparatuur
Pelgrim levert naast fornuizen ook (bijpassende) afzuigkappen, achterwanden en allerhande inbouwapparatuur voor de keuken.

Fabrieksgarantie Pelgrim 2 jaar
De fabrieksgarantie van een Pelgrim fornuis is standaard 2 jaar. Bij 3 Pelgrim apparaten wordt dit verlengd naar 5 jaar, excl. voorrijkosten.

Voor meer informatie kan je een bezoek brengen aan Pelgrim gevestigd in Duiven, of bezoek een showroom.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel