3-D geprinte keukenkranen

Ook in keukenland ontdekt men de eindeloze mogelijkheden van 3-D print technologie. De productie van een kraan of spoelbak met behulp van een 3-D printer is niet langer toekomstmuziek.

Een geprinte kraan werkt uitstekend en ziet er bovendien prachtig uit. Het heugelijke nieuws is dat het sinds kort ook beschikbaar is voor de ‘gewone’ consument. Zo heeft Sanimex Design al diverse kranen uit de 3-D printer in het assortiment en ook bij Grohe kun je een 3-D kraan kopen. Wel hangt er nog een flink prijskaartje aan deze bijzondere keukenkranen.

grohe-3d-print-keukenkraan

Een sierlijk ontwerp met optische illusie

Een kraan uit de 3-D printer is niet alleen functioneel, maar heeft ook een fantastisch design. De 3-D print technologie maakt het mogelijk om de meest gracieuze ontwerpen te realiseren. De kranen worden laagje voor laagje opgebouwd waardoor er qua vormgeving geen beperkingen zijn in het fabricage proces. De printer verwezenlijkt zo de meest elegante designs: ultra smalle wanden en kleine waterstroompjes die samenkomen in een krachtige waterstraal. Het lijkt welhaast onmogelijk als je er naar kijkt. Het is juist deze optische illusie die de kraan van een indrukwekkend uiterlijk voorziet. Op kwaliteit wordt gelukkig niet ingeleverd: de printtechniek in laagjes zorgt voor een duurzaam product dat goed tegen een stootje kan. 

3-D print kranen van Grohe of Sanimex Design

De metaalprint techniek bestaat al even, maar zoals bij alle innovaties duurt het een tijd voordat ook de consument het kan kopen. De ongekende mogelijkheden van het 3-D printen dringen langzaam door in keukenland. Nu al zetten keukenfabrikanten kwalitatief hoogstaande en trendy 3-D geprinte producten op de markt.

Grohe 3-D geprinte kranen

Fabrikant Grohe print 3-D kranen in een kleine oplage of kunnen op bestelling geheel naar eigen smaak worden vormgegeven. Zo kun je jouw keuken personaliseren met een exclusieve kraan. De prijs is op aanvraag en waarschijnlijk niet gering. De productie van een unieke 3-D geprinte kraan duurt dan ook enkele dagen.

Grohe-3d-keukenkraan

Webert kraan van Sanimex Design

Sanimex Design is gespecialiseerd in Italiaans design sanitair en heeft een 3-D keukenkraan van de Italiaanse fabrikant Webert in het assortiment. Deze elegante kraan heeft toch een stoere industriële uitstraling door zijn geometrische lijnen. Voor een paar duizend euro staat hij op je aanrecht. 

Je moet nu nog diep in de buidel tasten, maar de ontwikkeling gaat verder en binnen niet al te lange tijd is een unieke kraan ‘vers uit de printer’ voor iedereen beschikbaar.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel