Open regalen verbinden open keuken met leefruimte

Leicht

We hoeven het je niet meer te vertellen: de open keuken is en blijft een trend. Meer nog, steeds meer keukenmerken doen er alles aan om de keuken- en woonfunctie te verbinden. Eén esthetisch én praktisch geheel, daar draait het om. Dat kan via bijpassende meubelen, maar ook met open regalen, handige leggers die beide ruimtes naadloos in elkaar laten overvloeien en het geheel luchtig laten ogen. Een trend die zich steeds duidelijker aftekent.

Leggers maken het luchtiger

Sommigen hebben alles graag netjes opgeborgen achter kastdeurtjes, anderen zetten hun mooiste objecten graag in de kijker. Dat kan op de leggers van de open regalen die een luchtiger huiskamergevoel tot in de keuken brengen. Het opzet: keuken- en woonfuncties laten versmelten in één esthetisch geheel. Steeds meer keukenmerken bieden dit dan ook aan in hun planningsmogelijkheden. Ook Leicht ziet de keuken als een plek die zich steeds meer uitbreidt naar de aangrenzende woonzones. Dat doet het Duitse keukenlabel onder meer met Fios, het vrij configureerbare en open schappensysteem dat bovendien het industriële karakter van deze ‘loftkeuken’ kracht bijzet. De elegante basisconstructie met slanke verticale profielen staat in directe verbinding met de barachtige spoelbakunit en zorgt voor een vloeiende overgang naar het woongedeelte. De vrijstaande voorraadkast en het kookeiland op pootjes vervolledigen deze keukenopstelling met hoog ‘urban-gehalte’. Ook leuk om weten: deze keuken toont meteen het nieuwe metaalachtige Metea-front van Leicht. De discrete verticale borsteling van het oppervlak zorgt voor een zachte matte glans. Perfect voor deze keuken met industriële knipoog.

Leicht

Flexibiliteit troef: open rek op maat van je wensen

Ook Kesseböhmer, met heel wat expertise op het vlak van metaalverwerking, speelt in op deze trend en wel met het nieuwe YouK-systeem voor open regalen. Ook deze oplossing wil in eerste instantie bruggen bouwen tussen keuken en woonruimte, al zijn er nog tal van andere toepassingen denkbaar in onder meer de dressing of badkamer. Dit flexibele stalen rekkensysteem met industriële look is verkrijgbaar in vijf hoogtes tot maar liefst 2m20, drie dieptes en zowel in de kleur wit als zwart. De leggers naar keuze – bijvoorbeeld assorti met de keukenfronten – kunnen eenvoudig langs onder worden vastgeschroefd op de structuur. Men maakt het rek zo breed als men zelf wenst, afhankelijk van de lengte van de leggers. Het frame laat zich hangend monteren of plaatst men gewoon op de vloer. Door units met een verschillende hoogte te combineren in één en hetzelfde rek kan men het rek in verregaande mate personaliseren.

Kesseböhmer

Terugkerende materialen

Hoe creëert men visuele eenheid? Door de frontmaterialen van de keuken ook te laten terugkeren in leggers of open kastmodules. Van Nolte is er bijvoorbeeld het nieuwe Tavola fineerfront dat echt hout beschikbaar maakt in hetzelfde prijssegment als hoogglanslak. Dezelfde houtfineer ziet zich toegepast in de open en ‘woonkamerwaardige’ module, met strakke horizontale lijn. De geïntegreerde verlichting maakt het extra sfeervol.

nolte-Tavola-Eiche-Pinot-Schichtstoff-WeiSZ-LR

Ook Poggenpohl ontwierp een vernuftig schappensysteem dat de ontwerpfilosofie van de keuken doortrekt tot in de leefruimte. Steeds meer merken van keukens bieden een aanvullend meubelprogramma aan voor de woonkamer. Naast open regalen omvat dit vaak ook een dressoir – al dan niet zwevend gemonteerd –  die zowel qua materialen als afwerking hun gelijke vinden in de keukenmeubelen. Visuele eenheid gegarandeerd!

Poggenpohl _SEGMENTO cubanit - full

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel