Bauknecht ovens in strak zwart jasje

Bauknecht_Collection

Zwart zet nog steeds de toon in de keuken. Net daarom heeft Bauknecht een speciale Black Steel-editie van Collection 9 ovens gelanceerd. Met hun strak zwart jasje tillen de inbouwovens het designgehalte van de keuken naar een nog hoger niveau. Naast de robuuste handvatten, die nu dus helemaal zwart kleuren, zorgt ook de kleurendisplay niet alleen voor gebruiksgemak, maar ook voor een extra fancy touch.

The comeb(l)ack van Collection 9

Collection 9 van Bauknecht, de reeks met inbouwovens die eerder al goed was voor een Red Dot Design Award, maakt een opmerkelijke comeb(l)ack… in het zwart. De minimalistische designliefhebbers trekken hiermee hun abstract interieur door tot in de keuken. Daarnaast is de vernieuwde Collection 9 ovenlijn uitgerust met de modernste kooktechnologieën en een 3,5″ TFT-display. Klinkt technisch en moeilijk? Alles behalve! De intuïtieve bediening wijst zichzelf uit en dat staat garant voor geslaagde gerechten.

Bauknecht

Geconnecteerde ovens

Niet happig op vernieuwing? Liever geen gastronomische experimenten? Met de interactieve My Menu-functie verruim je je culinaire horizon en word je aangemoedigd om nieuwe gerechten en bereidingen te ontdekken. Verrassend eenvoudig. De nieuwe interactieve display assisteert je stap voor stap en denkt met je mee. Meer nog, dankzij de met het internet verbonden ovens en bijhorende My Menu-app kan dit ook vanop je smartphone of tablet. Dankzij sensoren wordt de ideale temperatuur ingesteld voor iedere voedselcategorie. Graag extra krokant? Ook wie een eigen draai aan het recept wenst te geven, kan dit dankzij de volledig flexibele interface. Je favoriete recepten sla je eenvoudig op zodat je ze de volgende keer weer net op dezelfde manier kunt bereiden.

Verschillende stoommogelijkheden

Naast het design blijven ook de functies opmerkelijk. Zo behoort de Total Steam-functie alvast tot één van onze favorieten. Deze Total Steam-technologie laat je de keuze tussen vier verschillende mogelijkheden om te stomen. Wil je je oven gebruiken als een volwaardige steamer, kies dan voor 100% pure stoom in combinatie met een temperatuur van 100°C of lager. Of je opteert voor één van de drie stoomcombinaties met hete lucht: High Active Steam (75%), Mid Active Steam (50%), Low Active Steam (25%). Deze laatste optie is een aanrader bij het bakken van taarten en koekjes. Maar ook braadstukken varen er wel bij. Voor een lekker mals en sappig resultaat.

Combimagnetron anno 2020

Collection 9 van Bauknecht omhelst verschillende ovenmodellen van zowel 60 cm als compacte toestellen van 45 hoog die je gemakkelijk in de kolomkast van je keuken kunt combineren. Topmodel is de multifunctionele turbo-heteluchtoven met stoom, verkrijgbaar in de twee formaten. Wie uit is op ultiem onderhoudsgemak, kan kiezen voor de oven met pyrolyse reiniging waarbij alle vet- en vuilresten op een temperatuur van 475°C herleid worden tot stof. Zeker vermeldenswaardig is ook de combimagnetron die anno 2020 zoveel meer is dan een restjesopwarmer. Met de Bread Defrostfunctie verwarmt hij met één druk op de knop diepgevroren broodjes tot krokante banketbroodjes én dit tot driemaal sneller dan het ontdooien en afbakken in een gewone oven. Dankzij het gepatenteerde 3D-systeem worden gerechten gelijkmatig tot in de kern verwarmd. Technologie ten dienste van het gebruiksgemak. Aan tafel!

Note: de stijlvolle black steel-editie van Bauknecht is in Nederland exclusief verkrijgbaar bij verschillende merken van de Mandemakers Groep.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel