De Hi-Macs keuken

Hi-macs-keuken

Grote kans dat je nog nooit van de Hi-Macs keuken hebt gehoord. Geen nood: wij ook niet.
Toch willen we er graag wat aandacht aan besteden. Want de Hi-Macs keuken is niet zomaar een keuken, maar een keukenmateriaal. En dan wel een met bijzondere eigenschappen. Lees snel verder…

Wat is Hi-Macs?

Hi-Macs is een product van LG. Daarom staat het ook wel bekend als LG HI-Macs. Het materiaal is een mix van 75% natuurlijke materialen en pigmenten die aan elkaar hechten dankzij een acrylaat. Je kunt het dan ook het beste omschrijven als een “natuurlijke acrylsteen”. Hi-Macs heeft een gesloten porie en is dus waterbestendig. Daarnaast is het product weerbestendig en gemakkelijk te verlijmen.
Doordat het bovendien bestand is tegen hitte, zuren en chemische stoffen, kan het bijna niet kapot.

LG Hi-Macs wordt gebruikt voor een breed scala aan producten. Zo worden er kasten en badmeubels van gemaakt. Daarnaast presenteert LG het product in de vorm van gevelbekleding. Het materiaal is dus enorm veelzijdig!

Hi-Macs keuken

Dat een product erg veelzijdig is, geeft je echter niet zomaar reden om het ook maar in de keuken toe te passen. Toch heeft het materialen zoveel voordelen dat het absoluut de moeite waard is om eens te kijken of je er in de keuken wat mee kunt.
Dat blijkt te kunnen: het materiaal is net zo bewerkelijk als hout en kan gemakkelijk worden vervormd. Dat leverde een spectaculaire keuken op!

De voordelen en nadelen van Hi-Macs in de keuken

Hi-Macs brengt veel designvoordelen naar de keuken. Zo kan de spoelbak van hetzelfde materiaal gemaakt worden en naadloos overvloeien in het werkblad. Bovendien kun je veel meer producten en meubels van Hi-Macs maken, waardoor je je keuken helemaal in stijl met de rest van je huis kunt maken. En het materiaal is verkrijgbaar in wel 60 verschillende kleuren en de nieuwste ontwikkeling is zelfs een doorzichtig materiaal!

Hi-Macs heeft echter wel praktische nadelen: zo moet je eerst de koude kraan opendraaien voor je hete vloeistoffen in je spoelbak gooit omdat anders haarscheurtjes kunnen ontstaan. Om dezelfde reden wordt een kokendwaterkraan afgeraden.
Je kunt het probleem (tegen meerprijs) wel weer oplossen door een Hi-Macs-spoelbak met RVS-bodem te kiezen.

We zien het product met belangstelling tegemoet, maar zijn toch wel erg benieuwd naar de praktische kant: als je al moet uitkijken met heet water, wat moet je dan met je pannen en andere hete voorwerpen?

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel